Yorkshire puding tarifi


 Yorkshire puding tarifi. 


İçindekiler

200 gr sade un

200 mi süt

4 yumurta

Bir tutam tuz

9 çay kaşığı ayçiçek yağı. 

Yapılışı 

Fırını önceden 215 C'ye ısıtın. Unu geniş bir kaseye eleyin, yumurtaları, sütü ve tuzu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Bir tarafa ayarlayın.

Yorkshire puding tepsisinin her bölmesine 1 çay kaşığı ayçiçek yağı koyun ve 10 dakika fırına koyun.

Tepsi ısındıktan sonra fırından çıkarın ve hamur karışımını her bölmeye dökün. Orta rafta 15 dakika pişirin.

 Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi