Örgülü çengel Ekmeği Tarifi


 Örgü Lokum Çelengi Geleneksel lokum çelenkine yeni bir soluk! Hamur bu tarife göre yapılır, ancak yağ farklıdır - domuz yağı ve sıvı yağ karışımı. Tarifi değişikliklerle birlikte yayınlıyorum.


Ürünler:

3 yumurta (birinin sarısı sürmek için)

150 ml taze süt

120 gr şeker

100 gr domuz yağı

50 ml yağ

20 gr taze maya

1 vanilya

Yumuşak, esnek bir hamur yapmak için yeterli un

Doldurmak için 1 kutu lokum

    Mümkünse tüm ürünler oda sıcaklığında olmalıdır!

    Hafifçe ısıtılmış sütte mayayı 1 çay kaşığı karıştırın. şeker ve 1 yemek kaşığı. un. Karışım 10-15 dakika bekletilir. köpürecek kadar sıcak. Yumurtaları (2 tam ve 1 yumurta akı) şekerle çırpın. Masta eritilip yağa karıştırılır. 500 gram unu geniş bir kaseye eleyin. Bir kuyu oluşturulur ve içine şekerli yumurtalar, ele geçirilen maya ile süt ve yağın 2/3'ü dökülür. Bir tutam tuz ve vanilya ekleyin. Gerekirse daha fazla un ekleyerek yumuşak, elastik bir hamur yoğurun. Yağın kalan 1/3'ünü kullanarak yağlanmış ellerle yoğurun. Hamur, tüm ürünleri kovaya yerleştirerek bir fırında da karıştırılabilir.

   Karıştırılan pürüzsüz hamur, yağlanmış bir kaseye konulur, bir havluya veya taze folyoya sarılır ve hacmi iki katına çıkana kadar sıcak bir yerde bırakılır. Karıştırın ve unlanmış bir yüzeye dökün. Dikdörtgen bir kağıda açın. Bir ucundan 1 cm'lik şeritler halinde kesilir ve bunlar üçlü örgüler halinde örülür. Açtığınız hamurun üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz lokumları yayın. Örgüler rulo üzerinde eşit mesafelerde dağıtılacak şekilde bir rulo halinde sarılır. Bir çelenk oluşturun ve kağıt kaplı bir tepsiye yerleştirin. Hafifçe ısıtılmış (35-40C) fırında kabarmaya bırakın, üzerine yumurta sarısı ve bir kaşık dolusu taze süt sürün ve üzerine şeker serpin. 180C'de (fanlı 160C) pişene kadar pişirin. Dilimlemeden önce iyice soğutun. 

Afiyet olsun Bahri Aykut





Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake