Kızarmış Ekmekli Domates Salatası
Domatesli ve Pestolu Burrata. İçindekiler
Sarımsaklı tost için:
1 somun baget veya ekşi mayalı dilim ekmek
Ekmeğin üzerine sürmek için zeytinyağı
2 diş soyulmuş sarımsak
Burrata için:
16 ons üzüm veya kiraz domates, yarıya bölünmüş
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tadına göre kaşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
8 ons burrata
3 yemek kaşığı fesleğen pesto
Süslemek için taze fesleğen.
Hazırlanışı
Fırını önceden 400 derece F'ye ısıtın. Ekmek bıçağıyla ekmeği 1 inç kalınlığında dilimler halinde dilimleyin. Ekmeğin her iki tarafını da zeytinyağıyla yağlayın ve dilimleri büyük bir fırın tepsisine tek kat halinde yerleştirin. 10 dakika boyunca ekmeği yarıya kadar çevirerek veya her iki tarafı da altın rengi oluncaya kadar kızartın. Ekmeği fırından çıkarın ve sarımsak aromasını aşılamak için sarımsak dişlerini tostların üstüne sürün.
Ekmek kızarırken domatesleri küçük bir kaseye koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin. Servis etmeye hazır olduğunuzda burratayı bir tabağa veya servis tabağına yerleştirin. Domatesleri burratanın etrafına kaşıkla serpin. Pesto sosunu burrata ve domateslerin üzerine gezdirin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesleri taze fesleğenle süsleyin. Ekmek dilimlerini peynir ve domateslerin etrafına dizip servis yapın.
Notlar
Ayrıca ekmeği ızgarada da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut