Karidesli Yaz Salatası Tarifi
Nuoc Nam Cham Soslu Yaz Karides Salatası. Malzemeler (2 kişilik)
6 veya 8 büyük pişmiş karides, soyulmuş ve irileşmiş (2 karidesin kuyrukları açık kalacak)
1/2 mango, ince dilimlenmiş
½ avokado, ince dilimlenmiş
1 kırmızı biber, çapraz olarak ince dilimlenmiş
2 arpacık soğan (yeşil soğan), çapraz olarak ince dilimlenmiş
½ bardak kişniş (kişniş) yaprakları
1/2 kıtasal salatalık, soyulmuş
8 kar bezelyesi, çapraz olarak kesilmiş, yarıya bölünmüş
40g meskalin yaprağı
Deniz tuzu ve toz biber
Nuoc Nam Cham Sosu
1 kırmızı biber, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı balık sosu
1 ½ yemek kaşığı pirinç şarabı sirkesi
1 küp palmiye şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
Yöntem
Sos için ¼ bardak su, kırmızı biber, sarımsak, balık sosu, pirinç şarabı sirkesi, palmiye şekeri ve limon suyunu bir kasede birleştirin, iyice karıştırın ve bir kenara koyun.
Tüm salata malzemelerini yukarıdaki gibi hazırlayın.
Hizmet etmek
İki servis tabağına veya kaseye meskalin yapraklarını bölüştürün ve her tabağın ortasına yerleştirin. Her tabak için yaprakların üzerine üç avokado dilimi, üç salatalık dilimi, 2 dilim karides, 3 dilim mango, 4 kar bezelye yerleştirin, ardından yarım arpacık soğanı, kişniş yaprağı ve 3 biber dilimini serpin. Üzerine 2 dilim karides daha koyun ve kalan malzemeleri salataya dizin. Her salatanın üzerine kuyruklu bir karides koyun ve üzerine biraz sos gezdirin ve istenirse yanında ekstra sos servis edin. afiyet olsun Bahri Aykut