Zencefilli Levrek Balığı


BUHAR İÇİN LEVREK

Orijinal levrek tarifinde zencefil yerine havlıcan kullanılır - bu zencefilin çok yakın bir akrabasıdır, ancak çok daha baharatlı bir tada sahiptir. Bu nedenle, yemeği daha baharatlı yapmak istiyorsanız havlıcan kullanın.

İçindekiler

Birleştirmek:

Levrek - 2 adet (her biri 500 gram)

Zencefil kökü - 50 gram

Yeşil soğan - 4-6 tüy

Pırasa - 5 santimetre (sap)

Mantar - 20 gram (shiitake)

Acı biber - 1/2 bakla

Sos için:

Sarımsak - 2-3 diş

Soya sosu - 2 yemek kaşığı (hafif)

İstiridye sosu - 1/4 su bardağı

Soya sosu - 1 yemek kaşığı (koyu)

şeker - 1 çay kaşığı

Beyaz biber - 2 çay kaşığı (öğütülmüş)

tavuk suyu - 1/2 su bardağı

Yemek pişirmek

Balığı temizleyin, ardından solungaçlarını çıkarın, ardından keskin, ince bir bıçak alın ve balığın arkasına bir kesi yapmak için kullanın, içinden kemikli tüm iç kısımları çıkarın. Hazırlanan balığı akan suda iyice durulayın.

50 gram zencefil, 4-6 yeşil soğan, 5 santimetre pırasa, 20 gram shiitake ve 1/2 acı biberi yıkayıp soyun, ardından tüm malzemeleri ince şeritler halinde kesin.


Her levreği hazırlanan sebze dolgusuyla doldurun, ardından balığı buharda pişirin (levrek 10-11 dakika buharda pişirilmelidir).

Sosu hazırlamak için: 2-3 diş sarımsağı kabuğundan soyun ve doğrayın. Derin bir tencereye sarımsak, 2 yemek kaşığı hafif soya sosu, 1/4 su bardağı istiridye sosu, 1 yemek kaşığı koyu soya sosu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı beyaz biber ve 1/2 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Malzemeleri karıştırın, tavayı ateşe koyun, sosu kaynatın ve hemen ocaktan alın.

Bitmiş levreği sıcak servis edin, üzerine sıcak sos dökün. Afiyet olsun Bahri Aykut


 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi