YORKSHİRE ZENCEFİL KEK TARİFİ
YORKSHIRE ZENCEFİLLİ KEK TARİFİ
İngiliz zencefilli kurabiye (parkin) hazırlamak için hafif pekmeze ihtiyacınız olacak, bu malzemeye sahip değilseniz bal veya mısır veya akçaağaç şurubu ile değiştirin. Bu malzemeler de elinizde yoksa şeker şurubu kullanın.
İçindekiler
Buğday unu - 1,5 su bardağı
Kabartma tozu - 1 çay kaşığı (hamur için)
şeker - 4 yemek kaşığı
Zencefil - 1 çay kaşığı (öğütülmüş)
Pekmez - 100 gram (hafif)
Tereyağı - 50 gram
Yumurtalar - 1 adet
Süt - 1 su bardağı (ılık)
Yemek pişirmek
Derin bir kaba 1,5 su bardağı buğday unu eleyin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı zencefil ekleyin ve iyice karıştırın.
Küçük bir tencere alın, üzerine 100 gram pekmez ve 50 gram tereyağı ekleyin, ardından tencereyi ateşe koyun ve karışımı sıvı hale getirin (ısıtma sırasında her şeyi periyodik olarak karıştırın). Tavayı ocaktan alın ve pekmez-tereyağı karışımını biraz soğumaya bırakın.
Pekmez karışımını unlu bir kaseye dökün, ardından homojen bir hamur yoğurun (pekmezi una küçük porsiyonlar halinde eklemek daha iyidir). Daha sonra hamura 1 yumurta kırın, 1 su bardağı ılık sütü dökün ve hamuru tekrar yoğurun.
Fırını açın ve 150 dereceye kadar ısınmaya bırakın. Fırın tepsisinin tabanına bir kat pişirme kağıdı koyun, kağıdın üzerine bir kat hamur koyun ve düzeltin. Kalıbı fırına yerleştirin ve zencefilli ekmeği yaklaşık 1 saat pişirin.
Zencefilli kurabiye hazır olduğunda biraz soğutun, ardından porsiyonlar halinde kesin ve ikramı masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut