YÜPKA DEKHKAN


 YÜPKA DEKHKAN

Yupka jehkanskaya, çok yumuşak ve lezzetli Özbek krepleridir. Tarif, kreplerin ekşi krema ile servis edilmesinin tavsiye edildiğini söylüyor, ancak onu örneğin tatlı reçel ile değiştirebilirsiniz.

İçindekiler

Soğan- 3 büyük

Su - 2 bardak

Yumurtalar - 2 adet

Tuz - tatmak

Buğday unu - 1 kilogram

Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı

Ekşi krema - 1/2 su bardağı

Yemek pişirmek

3 büyük soğanı kabuğundan soyun, ardından ince bir elek ile rendeleyin. Soğan ezmesini bir kaseye aktarın, içine 1 bardak soğuk su dökün ve soğanı yaklaşık 25-30 dakika demlendirin, ardından soğan infüzyonunu ayrı bir kaseye dökün ve soğan ezmesini sıkın.

Derin bir kap alın, üzerine 2 yumurta, 1 bardak soğuk su ekleyin ve her şeyi çırpın, ardından yumurta karışımına 1 bardak soğan infüzyonu, biraz tuz ekleyin ve her şeyi karıştırın. Bir kaseye 1 kilo buğday unu ekleyin ve homojen bir hamur yoğurun (hamur sıvı ekşi kremaya benzemelidir).

Bir tava alın, üzerine bitkisel yağ ekleyin ve ısınması için ateşe verin. Hamurun bir kısmını kızgın yağa koyun, gözleme şeklinde düzleştirin ve pişirin (hamurun geri kalanıyla aynı işlemi yapın).

Bitmiş krepleri "Yupka Dzhekhkanskaya" bir tabağa aktarın ve bir parça ekşi krema ile masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi