YUNAN SALATASI TARİFİ
YUNAN SALATASI TARİFİ
Karidesleri haşlarsanız salatanın tadı daha da güzel olacaktır. Bunu yapmak için bir tava alın, içine bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün ve ateşe verin. Bir diş sarımsağı kızgın yağa atın ve birkaç dakika (sarımsak kokusu çıkana kadar) kızartın, ardından önceden soyulmuş karidesleri tavaya aktarın ve yaklaşık 4-5 dakika kızartın. Karidesli tavaya bir çorba kaşığı sek beyaz şarap dökün ve yaklaşık 5 ila 6 dakika kaynamaya devam edin, ardından tavayı ocaktan alın ve karidesin soğumasını bekleyin.
İçindekiler
Domates - 1 olgun
Beyaz peynir - 100 gram
Zeytin - 3 yemek kaşığı (çekirdekleri çıkarılmış)
Zeytinyağı - 3 yemek kaşığı
Limon suyu - 2 yemek kaşığı
Kekik - 1/2 çay kaşığı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Karides - 200 gram (haşlanmış, soyulmuş)
Marul - 1 demet (yeşil)
Yemek pişirmek
Bir domatesi yıkayın ve küçük çubuklar halinde kesin. Peyniri bir kesme tahtası üzerine yayın ve küpler halinde kesin, ardından zeytinleri yayın ve halkalar halinde kesin. Doğranmış peyniri sebzelerle birlikte bir kaseye aktarın ve iyice karıştırın.
Başka bir kase alın ve içine limon suyuyla birlikte zeytinyağı dökün, üzerine kekik, tuz ve karabiber serpin. Bir çırpma teli alın ve sos tamamen homojen olana kadar her şeyi çırpın.
Başka bir kase alın ve içine doğranmış sebzelerle haşlanmış karides koyun, ardından her şeyi sosla dökün ve iyice karıştırın.
Marul yapraklarını akan suda yıkayın, üzerlerindeki suyu silkeleyin ve salata kasesinin dibine koyun. Hazırlanan salatayı yaprakların üzerine koyun, biraz soğutun ve servis yapın. afiyet olsun Bahri Aykut