YUNAN KURABİYESİ TARİFİ
YUNAN KURABİYE TARİFİ
Kourabiedes, genellikle Noel'de pişirilen ve şenlik masasında servis edilen çok lezzetli ve güzel kokulu Yunan kurabiyeleridir.
İçindekiler
Tereyağı - 200 gram
Pudra şekeri - 2 su bardağı
yumurta sarısı - 1 adet
Badem - 200 gram (soyulmuş, doğranmış)
Vanilya şekeri - 2 yemek kaşığı
Buğday unu - 3 su bardağı
Kabartma tozu - 1 paket (hamur için)
Badem - 100 gram (bütün)
Yemek pişirmek
200 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını derin bir kaba alıp beyazlatırız. Tereyağı kabına 1 su bardağı pudra şekerini ekleyin ve iyice çırpın.
1 yumurta sarısı, 200 gram kıyılmış badem, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 3 su bardağı buğday unu, 1 paket kabartma tozunu tereyağlı karışımın olduğu kaba ekleyin ve malzemeleri pürüzsüz bir hamur olacak şekilde yoğurun.
Bitmiş hamuru bir turnike şeklinde yuvarlayın, ardından turnikeyi her biri 3-4 santimetrelik parçalar halinde kesin. Bir parça hamur alın ve bir top yapın, ardından topun ortasına 1 tam badem cevizi koyun (diğer hamur parçaları için de aynısını yapın).
Fırını açın ve 180 dereceye kadar ısınmasına izin verin. Bir fırın tepsisi alın, yüzeyini tereyağı ile yağlayın, ardından kurabileri bir fırın tepsisine yayın, fırın tepsisini önceden ısıtılmış bir fırına koyun ve Yunan kurabiyelerini yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyelerin olduğu fırın tepsisini fırından çıkarın, ardından kurabiyeleri biraz soğutun, üzerlerine kalan pudra şekeri serpin ve ikramı masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut