YUMURTALI KARİDESLİ PİLAV TARİFİ
YUMURTALI KARİDESLİ PİLAV
Yumurtalı karidesli pilav çok basit ama çok lezzetli bir yemek, mutlaka deneyin.
İçindekiler
Uzun taneli pirinç - 1,5 su bardağı
Tuz - yeterince
Yereyağ - 7 yemek kaşığı
Karides - 12 orta boy, soyulmuş ve doğranmış
Yumurtalar - 5 adet, dövülmüş
şeker - 1/2 çay kaşığı
Öğütülmüş karabiber - 1/4 çay kaşığı
Yeşil bezelye - 1 su bardağı, dondurulmuş
soya sosu - 3 yemek kaşığı
Yemek pişirmek
2,5 su bardağı suyu orta boy bir tencereye dökün ve kaynatın. Pirinç, bir tutam tuz ekleyin ve suyu tekrar kaynatın, ardından ısıyı en aza indirin, tencerenin kapağını kapatın ve pirinci yaklaşık 20 dakika pişirin. Ardından, pirinci bir kaseye aktarın ve soğumaya bırakın.
Derin bir tava alın ve 2 yemek kaşığı yağı ısıtın, ardından karidesleri yağa batırın ve yaklaşık 3 dakika kısık ateşte kızartın. Ardından pişmiş karidesleri ayrı bir kaba aktarın.
Tavaya 5 yemek kaşığı daha sıvı yağ ekleyip tekrar kızdırın ve ardından yumurtaları tavaya ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Yumurtalara pirinç, şeker, karabiber, bir tutam tuz ekleyin, tüm malzemeleri karıştırın ve yaklaşık 3 dakika kızartın. Ardından karidesleri pirince ekleyin ve pirinci yaklaşık 2-3 dakika daha kavurun.
Bu, yumurta ve karidesli pilavın pişirilmesini tamamlar, masaya bir ikram olarak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun Bahri Aykut