YULAFLI TURTA TARİFİ


 yulaflı turta Tarifi 

Yulaf ezmeli kek hamurunun daha narin bir yapıya sahip olması için yulaf ezmesinin "ekstra" kalitede olması gerekir.

İçindekiler

Süt - 1 bardak

yulaf ezmesi - 6 su bardağı

Yumurtalar - 1 adet

şeker - 3 yemek kaşığı

Buğday unu - 3 yemek kaşığı

Kabartma tozu - 1 çay kaşığı

Badem - 2 yemek kaşığı (öğütülmüş)

Kuru üzüm - 2 yemek kaşığı (çekirdekleri çıkarılmış)

Limon kabuğu rendesi - 1 limondan

Tarçın - tatmak

karanfil - tatmak

Kakule - tatmak

Tuz - tatmak

Tereyağı - 2 yemek kaşığı

Yemek pişirmek

1 su bardağı sütü bir bardağa ısıtın, ardından 6 su bardağı yulaf ezmesini bir bardağa dökün (2-3 yemek kaşığı yulaf ezmesi bırakın, bir fırın tepsisine serpmek için kullanışlı olacaktır), her şeyi karıştırın ve karışımın yaklaşık 15 demlenmesine izin verin. -20 dakika.

1 yumurtayı bir kaseye kırın, 3 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve her şeyi beyaz olana kadar öğütün, ardından yumurta kütlesini yulaf ezmesi ile bir bardağa aktarın ve her şeyi karıştırın.

3 yemek kaşığı buğday ununu bir elekten geçirin, ardından unu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı öğütülmüş badem, 2 yemek kaşığı kuru üzüm, limon kabuğu rendesi, tarçın, karanfil, kakule ve tuzla karıştırın. Un karışımını yulaf ezmesi karışımı ile kaseye dökün ve her şeyi iyice karıştırın.

Yuvarlak bir fırın tepsisi alın, duvarlarını tereyağı ile yağlayın, ardından kalan yulaf ezmesini formun duvarlarına serpin ve hamuru forma koyun (yüzeyi düzeltmeyi unutmayın).

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın, ardından yulaf ezmeli turtayı içine yerleştirin ve yaklaşık 40-42 dakika pişirin, ardından turtayı porsiyonlara bölün ve masaya servis edin.Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi