YULAFLI TURTA TARİFİ
yulaflı turta Tarifi
Yulaf ezmeli kek hamurunun daha narin bir yapıya sahip olması için yulaf ezmesinin "ekstra" kalitede olması gerekir.
İçindekiler
Süt - 1 bardak
yulaf ezmesi - 6 su bardağı
Yumurtalar - 1 adet
şeker - 3 yemek kaşığı
Buğday unu - 3 yemek kaşığı
Kabartma tozu - 1 çay kaşığı
Badem - 2 yemek kaşığı (öğütülmüş)
Kuru üzüm - 2 yemek kaşığı (çekirdekleri çıkarılmış)
Limon kabuğu rendesi - 1 limondan
Tarçın - tatmak
karanfil - tatmak
Kakule - tatmak
Tuz - tatmak
Tereyağı - 2 yemek kaşığı
Yemek pişirmek
1 su bardağı sütü bir bardağa ısıtın, ardından 6 su bardağı yulaf ezmesini bir bardağa dökün (2-3 yemek kaşığı yulaf ezmesi bırakın, bir fırın tepsisine serpmek için kullanışlı olacaktır), her şeyi karıştırın ve karışımın yaklaşık 15 demlenmesine izin verin. -20 dakika.
1 yumurtayı bir kaseye kırın, 3 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve her şeyi beyaz olana kadar öğütün, ardından yumurta kütlesini yulaf ezmesi ile bir bardağa aktarın ve her şeyi karıştırın.
3 yemek kaşığı buğday ununu bir elekten geçirin, ardından unu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı öğütülmüş badem, 2 yemek kaşığı kuru üzüm, limon kabuğu rendesi, tarçın, karanfil, kakule ve tuzla karıştırın. Un karışımını yulaf ezmesi karışımı ile kaseye dökün ve her şeyi iyice karıştırın.
Yuvarlak bir fırın tepsisi alın, duvarlarını tereyağı ile yağlayın, ardından kalan yulaf ezmesini formun duvarlarına serpin ve hamuru forma koyun (yüzeyi düzeltmeyi unutmayın).
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın, ardından yulaf ezmeli turtayı içine yerleştirin ve yaklaşık 40-42 dakika pişirin, ardından turtayı porsiyonlara bölün ve masaya servis edin.Afiyet Olsun Bahri Aykut