Yaz favorisi şeftalili ızgara Salatası Tarifi
YAZIN FAVORİSİ: IZGARA ŞEFTALİ, DOMATES, ANTEP FISTIĞI VE NANE PESTOLU BURRATA
Izgara şeftali, domates, antep fıstığı ve nane pestolu Burrata (2 kişilik tarif)
40 gr taze nane yaprağı
20 gr taze fesleğen yaprağı
20 gr kabuklu fıstık
1 organik limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
150 ml zeytinyağı
¼ çay kaşığı biber gevreği
1 yemek kaşığı eski balzamik sirke
Tuz
biber
diğer bileşenler
400 gr renkli domates
4 büyük şeftali
1/3 kırmızı acı biber
10 taze fesleğen yaprağı
10 taze nane yaprağı
1 büyük top burrata
Tuz
biber
20 gr soyulmuş ve kavrulmuş fıstık
zeytin yağı
hazırlanışı
Pesto için otları yıkayın ve kurulayın. Antep fıstığını mutfak robotuna koyun ve ince parçalar halinde doğrayın. Otları, limon kabuğu rendesini ve suyunu, zeytinyağını ve pul biberi ekleyin ve kremsi bir pesto oluşturmak için her şeyi kısaca karıştırın. Balzamik sirkeyi ilave edin ve pesto sosunu tuz ve karabiberle tatlandırın.
Salata için domatesleri, şeftalileri ve acı biberleri yıkayın. Domatesleri büyüklüklerine göre dilimleyin, ikiye bölün veya dörde bölün. Şeftalileri dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Biberleri ince halkalar halinde kesin. Otları yıkayın ve kurulayın.
Bir ızgara tavasını orta yükseklikte ısıtın ve şeftalileri yağsız olarak her bir tarafını hafifçe kızarana kadar yaklaşık 3 dakika kavurun.
Domatesleri, şeftali dilimlerini, kırmızı biberi ve otları geniş bir servis tabağına yerleştirin. Ellerinizi kullanarak burratayı dikkatlice ikiye bölün ve domateslerin ve şeftalilerin üzerine yerleştirin. Her şeyi tuz ve karabiberle çeşnilendirin, antep fıstığı serpin, biraz zeytinyağı ve birkaç kaşık nane pesto sosu gezdirin ve hemen servis yapın.
*Artan nane pesto sosunu temiz bir kavanoza dökün ve buzdolabında saklayın. Tadı örn. B. Makarna ile karıştırılır, salata veya peynir ile gezdirilir. afiyet olsun Bahri Aykut