YAHUDİ MALMOND KURANİYESİ


 YAHUDİ MALMOND KURABİYELERİ

Akdeniz bölgesi bademin anavatanı olarak kabul edilir, İtalya ile İspanya'yı, Yunanistan ile Fas'ı ve İsrail'i içerir, bu nedenle badem bu ülkelerin mutfaklarında çok popülerdir.


İçindekiler

Badem - 1 ve 1/2 su bardağı

Yumurta akı - 6 adet

Pudra şekeri - 1 ve 1/2 su bardağı

Buğday unu - 2 su bardağı

Tuz - tatmak

Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı

Yemek pişirmek

Bademlerin kabuklarını soyun ve havanda dövün.

Derin dipli bir kase alın, yumurta aklarını içine dökün ve yoğun bir köpük haline getirin.

Pudra şekerini çırpılmış proteinlerle bir kaseye dökün (tozu döktüğünüzde sürekli proteinlerle karıştırın), ardından ezilmiş bademleri unla dökün, her şeyi tuzlayın ve iyice karıştırın.

Fırın tepsisinin kenarlarını bitkisel yağ ile yağlayın, ardından bir kaşık kullanarak hamura yarım daire şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin (hamurun geri kalanı için de aynısını yapın).

Fırını 180 dereceye ısıtın ve içine macaroons içeren bir fırın tepsisini 15-20 dakika yerleştirin.

Bitmiş kurabiyeleri bir tabağa aktarın, ardından soğumaya bırakın ve servis yapın.  Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi