YAHUDİ MALMOND KURANİYESİ
YAHUDİ MALMOND KURABİYELERİ
Akdeniz bölgesi bademin anavatanı olarak kabul edilir, İtalya ile İspanya'yı, Yunanistan ile Fas'ı ve İsrail'i içerir, bu nedenle badem bu ülkelerin mutfaklarında çok popülerdir.
İçindekiler
Badem - 1 ve 1/2 su bardağı
Yumurta akı - 6 adet
Pudra şekeri - 1 ve 1/2 su bardağı
Buğday unu - 2 su bardağı
Tuz - tatmak
Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı
Yemek pişirmek
Bademlerin kabuklarını soyun ve havanda dövün.
Derin dipli bir kase alın, yumurta aklarını içine dökün ve yoğun bir köpük haline getirin.
Pudra şekerini çırpılmış proteinlerle bir kaseye dökün (tozu döktüğünüzde sürekli proteinlerle karıştırın), ardından ezilmiş bademleri unla dökün, her şeyi tuzlayın ve iyice karıştırın.
Fırın tepsisinin kenarlarını bitkisel yağ ile yağlayın, ardından bir kaşık kullanarak hamura yarım daire şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin (hamurun geri kalanı için de aynısını yapın).
Fırını 180 dereceye ısıtın ve içine macaroons içeren bir fırın tepsisini 15-20 dakika yerleştirin.
Bitmiş kurabiyeleri bir tabağa aktarın, ardından soğumaya bırakın ve servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut