YAHUDİ FALAFELA TARİFİ
YAHUDİ FALAFEL
İsrail'de falafel en popüler fast food yemeklerinden biridir. Her şehirde nohut toplarıyla dolu büfeler ve dükkanlar bulabilirsiniz. Geleneksel olarak falafel, tahin sosu ve susamdan yapılan ve üzerine sarımsak, limon suyu ve tuzun eklendiği bir hamurla servis edilir.
İçindekiler
nohut - 300 gram
Ampul - 2 adet (orta)
Sarımsak - 5 diş
Maydanoz - 1 demet (orta boy)
Kabartma tozu - 1/2 çay kaşığı
Buğday unu - 2 yemek kaşığı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Kimyon (zira) - 1 çay kaşığı
Kişniş - 1 çay kaşığı (taneler)
Bitkisel yağ - 1/2 su bardağı
Yemek pişirmek
Nohutları bir bardağa koyun ve akan suda iyice durulayın, sonra ayıklayın, nohutlu bir bardağa soğuk su dökün ve 6-8 saat bekletin. Nohutlar demlendiğinde suyunu boşaltın, bir karıştırıcıya koyun ve doğrayın, aniden bir blenderiniz yoksa nohutları bir kıyma makinesinden iki kez geçirin.
Soğanları sarımsak dişleriyle soyun, ardından soğanları birkaç büyük yarıya bölün. Bir demet maydanozu akan suda yıkayın ve ardından suyunu silkeleyin.
Bir blender alın ve soğanı sarımsak ve otlarla birlikte içine koyun, ardından her şeyi doğrayın veya birkaç kez kıyma makinesinden geçirin.
Doğranmış sebzeleri doğranmış nohutla birlikte bir kaseye koyun, un, tuz ve karabiber ile soda dökün ve her şeyi beğeninize göre iyice karıştırın.
Kişnişli kimyon tohumlarını havanda dökün ve ezin, ardından nohut ezmesi ile bir kaseye dökün ve her şeyi iyice karıştırın.
Elinizi suyla ıslatın ve nohudu yuvarlayın, her top ceviz büyüklüğünde olsun.
Bir tava alın, içine bitkisel yağ dökün ve ateşe verin. Birkaç nohut topunu kızgın yağa koyun ve eşit bir altın rengi görünene kadar her taraftan kızartın (aynısını diğer nohut topları için de yapın). Masanın üzerine kağıt havlu koyun (fazla yağın tamamını emmek için havlu gereklidir) ve bitmiş falafel'i havluların üzerine yerleştirin.
Falafelleri servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut