VİŞNELİ TAVUK SALATASI


 VİŞNELİ TAVUK SALATASI


Vişneli tavuk salatası tarifi, özellikle Kraliçe Elizabeth'in ellinci yıldönümü için İngiliz şefler tarafından icat edildi. Taze kirazınız yoksa donmuş olanları da kullanabilirsiniz, sadece çözüldüğünde çıkan sıvıyı boşaltın.

İçindekiler

Birleştirmek:

tavuk göğsü - 700 gram

Tuz - tatmak

Kiraz - 400 gram

Marul - 3 paket (tercihen Su teresi)

Yeşil soğan - 1/2 demet

Nane - 2-3 dal

Sos için:

Ekşi krema - 1 su bardağı

bal - 2 çay kaşığı

Limon suyu - 1 yemek kaşığı

Köri ezmesi - 1 yemek kaşığı

Tuz - tatmak

Öğütülmüş karabiber - tatmak

Yemek pişirmek

700 gram tavuk göğsünü tuzlu kaynar suda kaynatın (et yaklaşık 30-35 dakika pişirilir), ardından memeyi et suyundan çıkarın, soğutun ve ince dilimler halinde kesin (lifleri kesmek daha iyidir).

400 gram kirazı akan suda yıkayın, ardından meyveleri tohumlardan soyun. Su teresini suda yıkayın, ardından makas alın ve tüm yapraklarını kesin. 1/2 demet yeşil soğanı yıkayın, kurutun ve doğrayın. 2-3 dal naneyi yıkayıp kurulayın ve yapraklarını saplarından ayırın.

Geniş bir tabak alın, üzerine bir kat su teresi yaprağı koyun, salatanın üzerine tavuk dilimlerini yerleştirin ve etin üzerine kiraz ve yeşil soğanları yerleştirin.

Sosu hazırlamak için: Bir kase alın, 1 su bardağı ekşi krema, 2 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı köri ezmesi, istediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin ve elde edilen karışımı biraz çırpın.


Hazırladığınız ballı soslu tavuk salatasının üzerine gezdirin, ardından nane yapraklarını serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi