VİŞNELİ TAVUK SALATASI
VİŞNELİ TAVUK SALATASI
Vişneli tavuk salatası tarifi, özellikle Kraliçe Elizabeth'in ellinci yıldönümü için İngiliz şefler tarafından icat edildi. Taze kirazınız yoksa donmuş olanları da kullanabilirsiniz, sadece çözüldüğünde çıkan sıvıyı boşaltın.
İçindekiler
Birleştirmek:
tavuk göğsü - 700 gram
Tuz - tatmak
Kiraz - 400 gram
Marul - 3 paket (tercihen Su teresi)
Yeşil soğan - 1/2 demet
Nane - 2-3 dal
Sos için:
Ekşi krema - 1 su bardağı
bal - 2 çay kaşığı
Limon suyu - 1 yemek kaşığı
Köri ezmesi - 1 yemek kaşığı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Yemek pişirmek
700 gram tavuk göğsünü tuzlu kaynar suda kaynatın (et yaklaşık 30-35 dakika pişirilir), ardından memeyi et suyundan çıkarın, soğutun ve ince dilimler halinde kesin (lifleri kesmek daha iyidir).
400 gram kirazı akan suda yıkayın, ardından meyveleri tohumlardan soyun. Su teresini suda yıkayın, ardından makas alın ve tüm yapraklarını kesin. 1/2 demet yeşil soğanı yıkayın, kurutun ve doğrayın. 2-3 dal naneyi yıkayıp kurulayın ve yapraklarını saplarından ayırın.
Geniş bir tabak alın, üzerine bir kat su teresi yaprağı koyun, salatanın üzerine tavuk dilimlerini yerleştirin ve etin üzerine kiraz ve yeşil soğanları yerleştirin.
Sosu hazırlamak için: Bir kase alın, 1 su bardağı ekşi krema, 2 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı köri ezmesi, istediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin ve elde edilen karışımı biraz çırpın.
Hazırladığınız ballı soslu tavuk salatasının üzerine gezdirin, ardından nane yapraklarını serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut