VERİCHEL KUGEL
VERMICHEL KUGEL
Kugel, yuvarlak tabakta pişirildiği için yuvarlak olarak çevrilmiştir. Kugel, Aşkenaz mutfağının en eski yemeklerinden biridir ve birçok pişirme seçeneğine sahiptir: pancar, et, elma ve fındıktan gelir. Bu katalogda bu yemek için iki tarif daha bulabilirsiniz: patates kugel ve irmik lapası kugel .
İçindekiler
Erişte - 1 kilogram
Bitkisel yağ - 1/2 su bardağı
Şeker - 1,5 su bardağı
Yumurtalar - 4 adet
Buğday unu - 3 yemek kaşığı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Tereyağı - 1 yemek kaşığı
Yemek pişirmek
Erişteyi bir tencerede kaynatın (zamanında nasıl ve ne kadar pişirileceği paketteki talimatlarda bulunabilir), ardından bir kevgir içine koyun ve akan suda iyice durulayın.
Derin dipli bir tava alın, içine bitkisel yağ dökün ve ateşe verin. Isıtılmış tereyağına toz şeker dökün ve eritin (hafif bir altın karamel elde etmelisiniz), ardından tavayı ocaktan alın, içine haşlanmış erişte koyun ve her şeyi hızlıca karıştırın.
Erişte biraz soğuduğunda yumurtaları tavaya kırın, un, tuz ve karabiberi zevkinize göre dökün ve her şeyi iyice karıştırın.
Ateşe dayanıklı bir cam tabak alın, duvarlarını tereyağı ile yağlayın, ardından hazırlanan kugel'i tabağa koyun, yüzeyi bir kaşıkla düzeltin ve folyo ile kaplayın.
Fırını açın ve 140 dereceye kadar ısınmasına izin verin. Kügel ile yemeği önceden ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık 1,5 saat pişirin.
Bitmiş kugel'i servis kaselerine bölün ve sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun Bahri Aykut