VERİCHEL KUGEL


 VERMICHEL KUGEL

Kugel, yuvarlak tabakta pişirildiği için yuvarlak olarak çevrilmiştir. Kugel, Aşkenaz mutfağının en eski yemeklerinden biridir ve birçok pişirme seçeneğine sahiptir: pancar, et, elma ve fındıktan gelir. Bu katalogda bu yemek için iki tarif daha bulabilirsiniz: patates kugel ve irmik lapası kugel .

İçindekiler

Erişte - 1 kilogram

Bitkisel yağ - 1/2 su bardağı

Şeker - 1,5 su bardağı

Yumurtalar - 4 adet

Buğday unu - 3 yemek kaşığı

Tuz - tatmak

Öğütülmüş karabiber - tatmak

Tereyağı - 1 yemek kaşığı

Yemek pişirmek

Erişteyi bir tencerede kaynatın (zamanında nasıl ve ne kadar pişirileceği paketteki talimatlarda bulunabilir), ardından bir kevgir içine koyun ve akan suda iyice durulayın.

Derin dipli bir tava alın, içine bitkisel yağ dökün ve ateşe verin. Isıtılmış tereyağına toz şeker dökün ve eritin (hafif bir altın karamel elde etmelisiniz), ardından tavayı ocaktan alın, içine haşlanmış erişte koyun ve her şeyi hızlıca karıştırın.

Erişte biraz soğuduğunda yumurtaları tavaya kırın, un, tuz ve karabiberi zevkinize göre dökün ve her şeyi iyice karıştırın.

Ateşe dayanıklı bir cam tabak alın, duvarlarını tereyağı ile yağlayın, ardından hazırlanan kugel'i tabağa koyun, yüzeyi bir kaşıkla düzeltin ve folyo ile kaplayın.

Fırını açın ve 140 dereceye kadar ısınmasına izin verin. Kügel ile yemeği önceden ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık 1,5 saat pişirin.

Bitmiş kugel'i servis kaselerine bölün ve sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi