UKRAYNA POVİDLYAKA
UKRAYNA POVIDLYANKA
Povidlyanka, mannik'in Ukraynalı bir versiyonudur, yemeğin adı, çok kalın reçel çeşitleri veya reçel veya reçel kullanması nedeniyle almıştır. Bayat reçel biriktirdiyseniz, bu turtayı pişirmek ondan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Yapısına göre marmelat ıslak-gözenekli ve havadar olup ufalanan bir yapıya sahiptir.
İçindekiler
Yumurtalar - 5 adet
şeker - 3 yemek kaşığı
Reçel - 600 gram (herhangi biri)
Rom - 3 yemek kaşığı
İrmik - 200 gram
Tereyağı - 1 yemek kaşığı
Badem - 1 su bardağı (soyulmuş)
Yemek pişirmek
İki kase alın, birine 5 yumurta sarısı, diğerine 5 yumurta akı koyun. Sarısı olan bir kaseye 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve her şeyi beyaz olana kadar öğütün. Ardından kaseye 600 gram reçel (reçel yerine reçel kullanabilirsiniz), 3 yemek kaşığı rom, 200 gram irmik ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
Yumurta aklarını çırpın (katı bir köpük elde etmelisiniz), ardından irmik hamuruyla karıştırın. 1 su bardağı soyulmuş bademi havanda dökün (harç yerine blender veya kahve değirmeni kullanabilirsiniz), sonra öğütün.
Bir fırın tepsisi alın ve duvarlarını tereyağı ile yağlayın, ardından formun yüzeyini kalan şekerle serpin. Hazırlanan hamuru kalıba koyun ve üzerine bir kat kıyılmış badem dökün.
Reçelli kalıbı önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun ve tatlıyı yaklaşık 30-32 dakika pişirin. Daha sonra ikram, hafifçe soğutulmuş halde masaya servis edilebilir.
Afiyet olsun Bahri Aykut