TUTKU MUSSU


 TUTKU MUSSU

Çarkıfelek meyvesi köpüğünü kalıptan çıkarmayı kolaylaştırmak için buzdolabında sertleştikten sonra 5-6 saniye kaynar suya batırın. Mus yapmak için çilek, limon, misket limonu vb. meyveleri kullanabilirsiniz.

İçindekiler

Su - 1 bardak

Jelatin - 4 çay kaşığı

şeker - 2 su bardağı

Çarkıfelek meyvesi - 200 gram (küspe)

Mango - 100 gram (posa)

krema - 4 su bardağı

Hindistan cevizi gevreği - 4 çay kaşığı

Yemek pişirmek

Küçük bir tencere alın ve içine 1 bardak ılık kaynamış su dökün, ardından suya 4 çay kaşığı jelatin ekleyin. Tencereyi kısık ateşte koyun ve karışımı, tüm jelatin eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın (ısıtma sırasında karışımı kaynatmayın). Ardından tencereyi ateşten alın.

Jelatinli karışımın olduğu tavaya 2 su bardağı toz şeker ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın (toz şeker tavada tamamen çözülmelidir).

200 gram çarkıfelek meyvesi posası ve 100 gram mangoyu bir karıştırıcıya koyun, ardından meyveyi püre haline getirin, ardından karıştırıcıya 4 bardak krema ekleyin ve her şeyi tekrar çırpın. Kremalı-meyve karışımını jelatinli bir tencereye dökün ve köpüğü iyice karıştırın.

Bitmiş köpüğü kalıplara dökün (kendi takdirinize göre kalıpları seçin), ardından yaklaşık 6-8 saat buzdolabına koyun.


Dondurulmuş köpüğü porsiyonlu tabaklara yerleştirin, ardından üzerine az miktarda hindistancevizi gevreği serpin ve tatlıyı masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi