TUTKU MUSSU
TUTKU MUSSU
Çarkıfelek meyvesi köpüğünü kalıptan çıkarmayı kolaylaştırmak için buzdolabında sertleştikten sonra 5-6 saniye kaynar suya batırın. Mus yapmak için çilek, limon, misket limonu vb. meyveleri kullanabilirsiniz.
İçindekiler
Su - 1 bardak
Jelatin - 4 çay kaşığı
şeker - 2 su bardağı
Çarkıfelek meyvesi - 200 gram (küspe)
Mango - 100 gram (posa)
krema - 4 su bardağı
Hindistan cevizi gevreği - 4 çay kaşığı
Yemek pişirmek
Küçük bir tencere alın ve içine 1 bardak ılık kaynamış su dökün, ardından suya 4 çay kaşığı jelatin ekleyin. Tencereyi kısık ateşte koyun ve karışımı, tüm jelatin eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın (ısıtma sırasında karışımı kaynatmayın). Ardından tencereyi ateşten alın.
Jelatinli karışımın olduğu tavaya 2 su bardağı toz şeker ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın (toz şeker tavada tamamen çözülmelidir).
200 gram çarkıfelek meyvesi posası ve 100 gram mangoyu bir karıştırıcıya koyun, ardından meyveyi püre haline getirin, ardından karıştırıcıya 4 bardak krema ekleyin ve her şeyi tekrar çırpın. Kremalı-meyve karışımını jelatinli bir tencereye dökün ve köpüğü iyice karıştırın.
Bitmiş köpüğü kalıplara dökün (kendi takdirinize göre kalıpları seçin), ardından yaklaşık 6-8 saat buzdolabına koyun.
Dondurulmuş köpüğü porsiyonlu tabaklara yerleştirin, ardından üzerine az miktarda hindistancevizi gevreği serpin ve tatlıyı masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut