Turta tarifi çok özel bir turta tarifi yazıyorum mutlaka deneyin

 Cantharellus cibariuslu turta tarifi 



  Yapılışı 

kişi sayısı4

Hazırlama süresi25 dakika

Pişirme süresi40 dakika

zorluk derecesiKolay

MaliyetUcuz

Tarifin malzemeleri


300 gr chanterelles

3 yumurta

20cl sıvı krema

2 arpacık

50 gr tereyağı

tuz ve biber. tarifi hazırlamak


Fırını 6. dereceye (180°) ısıtın. Arpacık soğanları soyun ve ince doğrayın. Cantharellus cibariusları temizleyin.

15 g tereyağını bir tavada ısıtın, chanterelles'i yüksek ateşte soteleyin ve yaklaşık 3 dakika karıştırarak kavurun. Çok su saldılarsa, bir kevgir içinde süzdükten sonra bir kenara koyun.

Tavayı 20 g tereyağı ile tekrar ısıtın ve arpacık soğanları kısık ateşte eritin.

Bir kasede yumurtaları krema ile çırpın, arpacık soğanı ve chanterelles'i ekleyin (birkaç tanesi dekorasyon için hariç). Tuz biber.

Bu karışımı 4 adet tereyağlı ramekine veya silikon muffin kalıplarına bölün. Yaklaşık 30 dakika pişirin.

Fırından çıkan turtaları dikkatlice kalıptan çıkarın, ayırdığınız mantarlarla süsleyin ve hemen servis yapın.  Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi