Turta tarifi çok özel bir turta tarifi yazıyorum mutlaka deneyin
Cantharellus cibariuslu turta tarifi
Yapılışı
kişi sayısı4
Hazırlama süresi25 dakika
Pişirme süresi40 dakika
zorluk derecesiKolay
MaliyetUcuz
Tarifin malzemeleri
300 gr chanterelles
3 yumurta
20cl sıvı krema
2 arpacık
50 gr tereyağı
tuz ve biber. tarifi hazırlamak
Fırını 6. dereceye (180°) ısıtın. Arpacık soğanları soyun ve ince doğrayın. Cantharellus cibariusları temizleyin.
15 g tereyağını bir tavada ısıtın, chanterelles'i yüksek ateşte soteleyin ve yaklaşık 3 dakika karıştırarak kavurun. Çok su saldılarsa, bir kevgir içinde süzdükten sonra bir kenara koyun.
Tavayı 20 g tereyağı ile tekrar ısıtın ve arpacık soğanları kısık ateşte eritin.
Bir kasede yumurtaları krema ile çırpın, arpacık soğanı ve chanterelles'i ekleyin (birkaç tanesi dekorasyon için hariç). Tuz biber.
Bu karışımı 4 adet tereyağlı ramekine veya silikon muffin kalıplarına bölün. Yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan turtaları dikkatlice kalıptan çıkarın, ayırdığınız mantarlarla süsleyin ve hemen servis yapın. Afiyet Olsun Bahri Aykut