Tom balıklı makarna tarifi
sağlıklı ton balıklı makarna.
İçindekiler
150 gr kepekli penne
1 büyük pırasa (200 gr), ikiye bölünmüş ve ince dilimlenmiş
1 çay kaşığı zeytinyağı
160 gr çeri domates (tercihen asmada)
198g konserve mısır, süzülmüş
75 gr ricotta
Kaynak suyunda 160 gr konserve ton balığı, süzülmüş
bir avuç fesleğen, doğranmış, artı servis için birkaç bütün yaprak
Yapılışı
Penneyi pırasa ile birlikte büyük bir tencerede tuzlu suda al dente olana kadar paketteki talimatları izleyerek kaynatın.
Bu arada, yağı büyük bir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın ve domatesleri patlayıp yumuşayana kadar birkaç dakika kızartın. Mısır şekerini ekleyin ve tamamen ısınması için 2-3 dakika pişirin. Makarnayı ve pırasaları süzün, makarna suyundan biraz ayırın. Süzülmüş makarnayı ve pırasayı domateslerin olduğu tavaya alın, ardından ricotta ve ton balığını atın.
Bol karabiberle tatlandırın. Kıvamı açmak isterseniz, ayırdığınız makarna suyunun bir kısmını kıyılmış fesleğenle birlikte ekleyin. Bütün fesleğen yaprakları ile dağılmış olarak servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut