TEREYAĞI KEKİK SOSLU TAVUK TARİFİ


 tereyağı kekik sosu. Tavuk 


içindekiler


2 büyük tavuk göğsü

1 çay kaşığı kırmızı biber

tuz biber

5 yemek kaşığı tereyağı*

¼ bardak taze kekik yaprağı

3 büyük diş sarımsak, kıyılmış

1 bardak kuru beyaz şarap

2 avuç ıspanak (büyük parçalar halinde doğranmış)

talimatlar


Tavuk göğüslerini kırmızı biberle tatlandırın ve her iki tarafa da eşit şekilde sürün. Ayrıca her birine yaklaşık ¼ çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.

Büyük bir tavada orta-yüksek ateşte 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve tavuk göğüslerini ekleyin. İlk tarafını üç dakika (veya çıtır çıtır ve altın rengi oluncaya kadar) pişirin, çevirin ve ısıyı orta dereceye veya biraz daha aza indirin. Kalan tereyağını, kekiği ve sarımsağı eklemeden önce üç dakika daha pişirin.

Şarabı eklemeden önce kekik ve sarımsağı yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin.

hafif bir kaynamaya getirin ve 20 dakika pişmeye bırakın. Azalacaktır, bu nedenle gerekirse daha fazlasını ekleyin.

Ispanağı ekleyin ve tamamen solmasını bekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, tavuğun pişmiş olduğundan emin olun ve seçtiğiniz bir tahılla servis yapın. 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi