Taze somon niçoise
Taze somon niçoise
İçindekiler
1 kırmızı soğan (yaklaşık 130 gr), ince kıyılmış
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
12 çekirdeksiz Kalamata zeytin, dörde bölünmüş
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 çay kaşığı kıyılmış tarhun yaprağı
400 gr küçük boy patates
2 yumurta
320 gr ayıklanmış ince yeşil fasulye
4 yabani somon filetosu (her biri yaklaşık 100-125 gr), dondurulmuşsa çözülmüş
2 x 160 gr Little Gem marul, 1 kıyılmış
4 domates, dilimler halinde kesilmiş
Yapılışı
Orta boy bir kapta soğan, sirke, yağ, zeytin ve otları birleştirin.
Patatesleri düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Yumurtaları ekleyin (daldırılmamışlarsa su ısıtıcısından kaynar su ekleyin). Yeşil fasulyeleri bir tavaya alın ve buharlayıcıyı üstüne koyun, ardından 8 dakika daha pişirin.
Patatesleri ve yumurtaları buharlı pişiriciden çıkarın , ancak suyunu boşaltmayın. Somonu suya ekleyin ve 5 dakika pişirin. Sıcak patatesleri sosun içine karıştırın.
Servis yapmak için, marulun yarısını yeşil fasulye ve domateslerle birlikte iki tabağa bölün (veya bir tabağa koyun), ardından üzerine soslu patateslerin yarısını kaşıkla koyun. Somonun derisini çıkarıp atın, ardından balığın yarısını salatanın üzerine serpin. Bir yumurtayı soyun, ikiye bölün ve yarısını her salatanın üzerine servis edin. Kalan malzemeleri ertesi gün soğuk tüketmek için soğutun. Bir güne kadar kapalı ve soğutulmuş halde kalacaktır. Afiyet olsun Bahri Aykut