TAY TAVUĞU YAHNİSİ

 

Tay tavuğu yahnisi

Hindistan cevizi sütü, zencefil, balık sosu ve kireç gibi malzemeler bu yemeğe özel bir tat ve aroma verir. Misafirleriniz için bu güveci mutlaka deneyin.

İçindekiler

Hindistan cevizi sütü - 400 gram

Zencefil kökü - 1 yemek kaşığı, ince rendelenmiş

Köri ezmesi - 1 yemek kaşığı artı 1 çay kaşığı

Balık sosu - 2,5 çay kaşığı

Tavuk butları - 1400 gram

Kırmızı soğan - 1 orta boy, şeritler halinde kesilmiş

Patates - 2 orta boy, küçük parçalar halinde kesilmiş

Domates suyu - 1/2 su bardağı

Limon suyu - 1,5 çay kaşığı

Tuz - tatmak

Öğütülmüş karabiber - tatmak

kişniş - dekorasyon için

Kireç - servis için

Pirinç - servis için buğulanmış

Yemek pişirmek

Kalın bir tencereye hindistan cevizi sütü, zencefil, 1 yemek kaşığı köri ezmesi ve 1,5 çay kaşığı balık sosu ekleyin. Ardından soğanlı tavuk butlarını ekleyin, tavayı bir kapakla kapatın ve içindekileri minimum ateşte 2,5 saat pişirin. Ardından, tavaya patates ve domatesleri ekleyin ve güveçte yaklaşık 1 saat kaynamaya devam edin.

Oluklu bir kaşık alın ve tavuğu ve sebzeleri sığ tabaklara yaymak için kullanın. Tavada kalan et suyundan yağı alın ve et suyunu bir karıştırıcıya dökün. Domates suyunu, limon suyunu, kalan 1 çay kaşığı köri salçasını ve balık sosunu bir karıştırıcıya ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Bitmiş sosu beğeninize göre tuzlayın ve karabiber ekleyin, ardından tavuk ve sebzeli kaselere dökün. Her tabağa bir porsiyon pirinç, limon dilimleri, kişniş koyun ve masaya bir ikram olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi