TAY TAVUĞU YAHNİSİ
Tay tavuğu yahnisi
Hindistan cevizi sütü, zencefil, balık sosu ve kireç gibi malzemeler bu yemeğe özel bir tat ve aroma verir. Misafirleriniz için bu güveci mutlaka deneyin.
İçindekiler
Hindistan cevizi sütü - 400 gram
Zencefil kökü - 1 yemek kaşığı, ince rendelenmiş
Köri ezmesi - 1 yemek kaşığı artı 1 çay kaşığı
Balık sosu - 2,5 çay kaşığı
Tavuk butları - 1400 gram
Kırmızı soğan - 1 orta boy, şeritler halinde kesilmiş
Patates - 2 orta boy, küçük parçalar halinde kesilmiş
Domates suyu - 1/2 su bardağı
Limon suyu - 1,5 çay kaşığı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
kişniş - dekorasyon için
Kireç - servis için
Pirinç - servis için buğulanmış
Yemek pişirmek
Kalın bir tencereye hindistan cevizi sütü, zencefil, 1 yemek kaşığı köri ezmesi ve 1,5 çay kaşığı balık sosu ekleyin. Ardından soğanlı tavuk butlarını ekleyin, tavayı bir kapakla kapatın ve içindekileri minimum ateşte 2,5 saat pişirin. Ardından, tavaya patates ve domatesleri ekleyin ve güveçte yaklaşık 1 saat kaynamaya devam edin.
Oluklu bir kaşık alın ve tavuğu ve sebzeleri sığ tabaklara yaymak için kullanın. Tavada kalan et suyundan yağı alın ve et suyunu bir karıştırıcıya dökün. Domates suyunu, limon suyunu, kalan 1 çay kaşığı köri salçasını ve balık sosunu bir karıştırıcıya ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Bitmiş sosu beğeninize göre tuzlayın ve karabiber ekleyin, ardından tavuk ve sebzeli kaselere dökün. Her tabağa bir porsiyon pirinç, limon dilimleri, kişniş koyun ve masaya bir ikram olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut