TAVUKLU MANTAR PİLAV
TAVUKLU MANTARLI PİLAV
Yüz gram istiridye mantarı yaklaşık 30-40 kcal içerir, yaklaşık 165 kcal içeren tavuğa kıyasla bu mantarın kalorisi dört kat daha düşüktür. Ayrıca istiridye mantarlarında neredeyse hiç yağ yoktur. İstiridye mantarları, anason ve çavdar ekmeğini anımsatan çok hafif ve hoş bir tada sahiptir.
İçindekiler
Yeşil soğan - 1/4 demet
Sarımsak - 4 diş
Acı biber - 1 bakla (kurutulmuş)
Tavuk - 400 gram (fileto)
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
İstiridye mantarı - 200 gram
Bitkisel yağ - 3 yemek kaşığı
Yumurtalar - 4 adet
Maş fasulyesi krepleri - 4 adet
Susam yağı - 1 çay kaşığı
Et suyu - 2 su bardağı
Pirinç - 400 gram (haşlanmış)
Susam - 1/2 çay kaşığı
Yemek pişirmek
Yeşil soğanı yıkayın ve çok ince doğrayın. Sarımsakları soyun, doğrayın ve soğanla karıştırın. Kurutulmuş biberleri bir kesme tahtası üzerine alın ve ince şeritler halinde kesin.
Tavuğu alın ve akan suyun altında durulayın, ardından tavuğu bir tencereye koyun ve tavuk yarım parmak derinliğinde olacak şekilde üzerini soğuk suyla kapatın. Orta ateşte yaklaşık 25 dakika pişene kadar pişirin, ardından tavuğu soğumaya bırakın ve eti parçalayın. Demonte edilmiş eti soğan ve sarımsak, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Mantarlar ayrıca akan suda durulanır, temizlenir ve ince şeritler halinde kesilir. Başka bir tencereye su dökün, biraz tuzlayın, ardından soyulmuş mantarları koyun ve yaklaşık 8-10 dakika kaynar suda kaynatın. Mantarlar piştikten sonra bir tava alın, üzerine bitkisel yağın yarısını ekleyin, ısıtın ve mantarları yaklaşık 15 dakika kızartın.
Dört yumurta alın, çırpın ve kalan yağda soğutulması ve ardından ince şeritler halinde kesilmesi gereken ince bir omlet kızartın. Maş fasulyesi kreplerini susam yağı ile bir tavada sırayla ısıtın.
Et suyunu ısıtın, ardından her tabağa sıcak pirinç, mantar ve maş fasulyesi krepleri koyun , tavuğu omlet şeritleriyle koyun, her şeyi kırmızı biber ve susam serpin. Ayrı bir kapta ısıtılmış et suyu ile birlikte masaya servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut