TAVUK GEET SALATASI


 TAVUK GEET SALATA

KIZ SALATA

Yahudi mutfağında et salatalarını ekşi krema ile baharatlamak alışılmış bir şey değildir, çünkü kanunlarında (kaşrut) et ve süt içeren et ürünlerini bir öğünde tüketmek yasaktır. Tüm Yahudi ev kadınlarının et ve süt yemeklerini pişirmek için ayrı kapları vardır ve restoranlar yemek türlerine göre et ve süt ürünlerine ayrılmıştır.

İçindekiler

Tavuk ciğeri - 2 - 3 adet

Tavuk mideleri - 2 - 3 adet

Yumurtalar - 2 adet

Yeşil soğan - 1 demet (küçük)

tavuk yağı - 2 yemek kaşığı

Tuz - tatmak

Öğütülmüş karabiber - tatmak

Yemek pişirmek

Tavuk karaciğerini ventriküllerle akan suda iyice durulayın, ardından tüm filmleri onlardan çıkarın. Karaciğeri tuzlu suyla bir tencereye aktarın, ateşe verin ve karaciğeri tamamen pişene kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Bitmiş karaciğeri tavadan bir tahtaya koyun ve küçük parçalar halinde kesin.

Karıncıkları karaciğerin altından kaynayan et suyuna koyun ve yaklaşık 1,5 saat pişirin, ardından bir tahtaya koyun ve onları da küçük parçalara ayırın. Yumurtaları iyice haşlayın, sonra kabuklarını soyun ve doğrayın.

Bir demet yeşil soğanı akan suda yıkayın, ardından suyu silkeleyin ve küçük daireler halinde kesin. Tavuk yağını küçük bir tavaya alıp kızdırın.

Derin dipli bir tabak alın ve içine doğranmış sakatat, yumurta ve soğanı, istediğiniz kadar tuz ve karabiberi koyun, ardından ısıtılmış yağın üzerine dökün ve her şeyi iyice karıştırın.

Sıcak salatayı tavuk sakatatıyla servis edin.

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi