Tavuk ciğeri pate Tarifi
TAVUK KARACİĞER PATE
Tavuk karaciğeri çok faydalı bir ürün olarak kabul edilir, çünkü bakır ile demir, çinko ve sodyum ile kalsiyum gibi çok miktarda mineral içerir ve tavuk karaciğeri ayrıca A, B, C, B6, B12 vitaminleri ve amino asitler açısından da zengindir. , insan vücudunun tam çalışması için gerekli olan. Bu tariften sadece bir porsiyon pate yerseniz, vücut günlük besin alımını alacaktır.
İçindekiler
Tavuk karaciğeri - 600 gram
Ampul - 2 adet (orta)
Havuç - 1 adet (orta boy)
Tavuk yağı - 3-4 yemek kaşığı
Tereyağı - 100 gram
Yumurtalar - 2 adet (sert haşlanmış)
Et suyu - 3 yemek kaşığı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Yemek pişirmek
Tavuk karaciğerini akan suda iyice durulayın, ardından filmlerle tüm kanalları kesin. Bir tencereye soğuk su dökün, biraz tuzlayın ve ateşe verin. Su kaynayınca ateşi yarıya indirin, ardından tavuk ciğeri tavaya koyun (su, ciğerleri tamamen örtmeli) ve 10-15 dakika kadar pişirin. Haşlanmış karaciğeri bir kaseye koyun ve suyu saklayın.
Soğanları soyun, ardından havuçları soyun ve yıkayın, her şeyi küçük parçalar halinde kesin. Tavayı ateşe koyun ve içine tavuk yağını koyun, yağ ısındığında doğranmış soğanları ve havuçları koyun ve yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika kızartın.
Kızarmış sebzeli tereyağını haşlanmış ciğerli bir kaseye koyun, her şeyi karıştırın ve bir karıştırıcıya koyun (blender yerine kıyma makinesi alabilirsiniz) ve tamamen pürüzsüz olana kadar öğütün. Haşlanmış yumurtaları soyun ve doğrayın.
Tavadaki yağı pate ile bir karıştırıcıya dökün, ardından biraz ılık et suyu, tuz ve karabiber dökün, her şeyi beğeninize göre, doğranmış yumurtaları koyun ve iyice karıştırın.
Bir tabak alın ve bitmiş ezmeyi içine koyun, ardından ezmeyi biraz soğumaya bırakın ve masaya servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut