TAVŞAN KARFOLE TARİFİ
TAVŞAN KREOLE
Creole tavşanı, gerçekçi olmayan bir şekilde lezzetli bir yemektir. Bitmiş etin çok hassas ve hafif bir tadı vardır ve bu tür etler de minimum miktarda kalori içerir.
İçindekiler
Tavşan - 1 adet (yaklaşık 1,5 kilogram)
Acı biber - 1/4 çay kaşığı
Kekik - 1/2 çay kaşığı (kurutulmuş)
Kekik - 1/2 çay kaşığı (kurutulmuş)
Beyaz biber - 1/4 çay kaşığı
Öğütülmüş karabiber - 1/4 çay kaşığı
Tuz - tatmak
Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
Ampul - 1 büyük
Sarımsak - 3 diş
tatlı biber - 1 kırmızı
tatlı biber - 1 yeşil
kereviz - 1 sap
Acı biber - 1 küçük
Su - 1 bardak
Krema - 1 su bardağı (%33)
fesleğen - 1 demet
Yemek pişirmek
Tavşan karkasını yıkayın ve 8 parçaya bölün. Bir kase alın, 1/4 çay kaşığı acı biber, 1/2 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı kekik, 1/4 çay kaşığı beyaz ve karabiber, tuz ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Tavşan etini baharat karışımıyla ovun ve 120 dakika marine etmeye bırakın.
1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya dökün ve ateşte ısıtın, ardından tavaya tavşan etini ekleyin ve kızarana kadar yaklaşık 10 dakika kızartın. Tavayı ocaktan alın, ardından eti bir fırın tepsisine aktarın.
1 soğan ve 3 diş sarımsağı soyun, ardından 2 dolmalık biberi yıkayın ve bölmelerle çekirdeklerini çıkarın. 1 sap kerevizi yıkayın, sert damarları çıkarın, ardından tüm sebzeleri küçük küpler halinde kesin.
Kalan yemek kaşığı zeytinyağını tavaya ekleyin, ısıtın, ardından doğranmış sebzeleri yağda kızartın (kızarması yaklaşık 5 dakika sürer), ateş orta olmalıdır. Ortaya çıkan karışımı etli forma aktarın.
Fırını 180 dereceye ısıtın, kalıbı içine yerleştirin ve tavşan etini yaklaşık 45 dakika pişirin, ardından kalıbı fırından çıkarın, üzerine 1 bardak krema ekleyin ve eti yaklaşık 20-22 dakika daha pişirin.
1 demet reyhanı yıkayıp ince ince kıyın. Tavşan etini bir garnitürle baharatlayın (bir sebze garnitürü pişirebilirsiniz), her şeyi fesleğen serpin ve ikramı masaya servis edin.
Afiyet olsun Bahri Aykut