TAVŞAN KARFOLE TARİFİ


 TAVŞAN KREOLE

Creole tavşanı, gerçekçi olmayan bir şekilde lezzetli bir yemektir. Bitmiş etin çok hassas ve hafif bir tadı vardır ve bu tür etler de minimum miktarda kalori içerir.


İçindekiler

Tavşan - 1 adet (yaklaşık 1,5 kilogram)

Acı biber - 1/4 çay kaşığı

Kekik - 1/2 çay kaşığı (kurutulmuş)

Kekik - 1/2 çay kaşığı (kurutulmuş)

Beyaz biber - 1/4 çay kaşığı

Öğütülmüş karabiber - 1/4 çay kaşığı

Tuz - tatmak

Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı

Ampul - 1 büyük

Sarımsak - 3 diş

tatlı biber - 1 kırmızı

tatlı biber - 1 yeşil

kereviz - 1 sap

Acı biber - 1 küçük

Su - 1 bardak

Krema - 1 su bardağı (%33)

fesleğen - 1 demet

Yemek pişirmek

Tavşan karkasını yıkayın ve 8 parçaya bölün. Bir kase alın, 1/4 çay kaşığı acı biber, 1/2 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı kekik, 1/4 çay kaşığı beyaz ve karabiber, tuz ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Tavşan etini baharat karışımıyla ovun ve 120 dakika marine etmeye bırakın.

1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya dökün ve ateşte ısıtın, ardından tavaya tavşan etini ekleyin ve kızarana kadar yaklaşık 10 dakika kızartın. Tavayı ocaktan alın, ardından eti bir fırın tepsisine aktarın.


1 soğan ve 3 diş sarımsağı soyun, ardından 2 dolmalık biberi yıkayın ve bölmelerle çekirdeklerini çıkarın. 1 sap kerevizi yıkayın, sert damarları çıkarın, ardından tüm sebzeleri küçük küpler halinde kesin.

Kalan yemek kaşığı zeytinyağını tavaya ekleyin, ısıtın, ardından doğranmış sebzeleri yağda kızartın (kızarması yaklaşık 5 dakika sürer), ateş orta olmalıdır. Ortaya çıkan karışımı etli forma aktarın.


Fırını 180 dereceye ısıtın, kalıbı içine yerleştirin ve tavşan etini yaklaşık 45 dakika pişirin, ardından kalıbı fırından çıkarın, üzerine 1 bardak krema ekleyin ve eti yaklaşık 20-22 dakika daha pişirin.

1 demet reyhanı yıkayıp ince ince kıyın. Tavşan etini bir garnitürle baharatlayın (bir sebze garnitürü pişirebilirsiniz), her şeyi fesleğen serpin ve ikramı masaya servis edin. 

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi