TAVADA KUZU BUT TARİFİ


 Tavada Kuzu But 


İçindekiler

140 gramkuzu but

80 grambeyaz bezelye

120 gramkiraz tatlısı

20 gramsarımsak

10 gramdomuz pastırması

100 mikuzu sosu

10 gramhavuç

10 grambitki

10 gramsoğan

10 mizeytin yağı

1biraz kiraz domates, fırınlanmış

1biraz yeşil zeytin

turşusu

1biraz kekik

1biraz karabiber


Pişirme 


Aşama 1

Beyaz bezelyeyi gece boyunca ıslatın.

Adım 2

Kuzu bir gece marine ile marine edin.

Aşama 3

Tavayı kaynatın.Zeytinyağını ekleyin, ardından otları,soğanı,domuz pastırmasını ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından kiraz domatesi ve beyaz bezelyeyi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

Adım 4

Kuzu filetoyu %50 pişene kadar kısık ateşte kızartın.Ardından sosu çıkarın ve saklayın.Kuzu soğumaya bırakın.

Adım 5

Kuzu dilimleyin ve tabağa koyun. Ardından çeri domates, yeşil zeytin ve rokayı ekleyin. Sosu etin üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi