TAVADA KUZU BUT TARİFİ
Tavada Kuzu But
İçindekiler
140 gramkuzu but
80 grambeyaz bezelye
120 gramkiraz tatlısı
20 gramsarımsak
10 gramdomuz pastırması
100 mikuzu sosu
10 gramhavuç
10 grambitki
10 gramsoğan
10 mizeytin yağı
1biraz kiraz domates, fırınlanmış
1biraz yeşil zeytin
turşusu
1biraz kekik
1biraz karabiber
Pişirme
Aşama 1
Beyaz bezelyeyi gece boyunca ıslatın.
Adım 2
Kuzu bir gece marine ile marine edin.
Aşama 3
Tavayı kaynatın.Zeytinyağını ekleyin, ardından otları,soğanı,domuz pastırmasını ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından kiraz domatesi ve beyaz bezelyeyi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Adım 4
Kuzu filetoyu %50 pişene kadar kısık ateşte kızartın.Ardından sosu çıkarın ve saklayın.Kuzu soğumaya bırakın.
Adım 5
Kuzu dilimleyin ve tabağa koyun. Ardından çeri domates, yeşil zeytin ve rokayı ekleyin. Sosu etin üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut