TART’DA KATLAMA


 TATAR'DA KATLAM

Katlama, Tatar mutfağından bize gelen haşhaş dolgulu tatlı bir börek. Katlamayı daha yoğun hale getirmek için içine kıyılmış fındık eklemeyi deneyebilirsiniz. Ve kekin çok kuru olmaması için haşhaş tohumlarını pişirmeden önce 30-35 dakika suda beklettiğinizden emin olun.

İçindekiler

Eritilmiş tereyağı - 1/2 su bardağı

Mayasız hamur - 1 kilogram (hazır)

haşhaş - 600 gram (tane)

Şeker - 1 ve 3/4 su bardağı

Yemek pişirmek

1/2 su bardağı tereyağını eritin, ardından 1 kg hazırlanmış mayasız hamuru ince bir tabaka halinde açın ve eritilmiş tereyağının yarısı ile fırçalayın. Hamurun üzerine 300 gram haşhaş tohumu ve toz şekerin yarısını serpin.

Hamuru ikiye katlayın (haşhaş tohumu ve şeker dolgusu içeride kalmalıdır) ve hamuru tekrar açın. Yine hamurun üzerini eritilmiş tereyağı ile yağlayın, kalan haşhaş tohumlarını ve toz şekeri üstüne dökün ve tabakayı tekrar ikiye katlayın.

Fırını açın ve 180 dereceye kadar ısınmasına izin verin. Bir fırın tepsisi alın, kalan yağ ile yağlayın ve bir katlama fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış fırına koyun ve katlamayı yaklaşık 40 dakika pişirin.

Bitmiş katlamayı fırından çıkarın, soğutun, ardından kareler halinde kesin, eşkenar dörtgenler haline getirebilir ve ikramı masaya servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi