SUSAMLI MANGOLU KARİDES SALATASI
Mango Mandalina Susamlı Karides Salatası. İçindekiler
1 ½ – 2 pound pişmemiş karides – kabuklu ve kabuğu çıkarılmış (kuyrukta sorun yok)
8 su bardağı doğranmış marul veya yeşil yapraklı marul
1 avokado – çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimlenmiş
1 büyük mango – doğranmış
½ bardak mandalina
1 kırmızı dolmalık biber – doğranmış
⅓ bardak kabuklu edamame
¼ bardak kişniş - kabaca doğranmış
susam tohumları - üzeri için (isteğe bağlı)
Kaçabilirsin
½ bardak yağ – (sebze, yer fıstığı işe yarar)
⅓ bardak pirinç sirkesi
¼ bardak soya sosu - (düşük sodyum kullanıyorum)
2 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
½ çay kaşığı öğütülmüş zencefil - (tadına göre daha fazlası). Talimatlar
Tüm sos malzemelerini blenderda birleştirin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar püre haline getirin. Karışımın 1/3'ünü tekrar kapatılabilir büyük bir torbaya dökün. Torbaya karides ekleyin, kapatın ve 10-30 dakika soğutun. Sos için kullanmak üzere kalan sosu örtün ve soğutun.
Marinayı atın ve karidesleri orta ateşte ızgara yapın VEYA bir tavada orta ateşte ocakta karides pembeleşene kadar 4-8 dakika soteleyin.
Salataları marul, avokado dilimleri, mango, mandalina, dolmalık biber ve edamame ile birleştirin. Üstüne karides koyun (istenirse önce kuyrukları çıkarabilirsiniz). Ayrılmış sosla servis yapın ve kişniş ve susamla süsleyin.
Afiyet olsun Bahri Aykut