Susam soslu somon salatası tarifi


 Susam soslu somon salatası


İçindekiler


250 gr dilimlenmiş yeni patates

160g Fransız fasulyesi, kırpılmış

2 yabani somon filetosu

80 gr salata yaprağı

4 küçük mandalina, 3 dilimlenmiş, 1 suyu sıkılmış

bir avuç fesleğen, kıyılmış

bir avuç kişniş, kıyılmış

2 çay kaşığı susam yağı

2 çay kaşığı tamari

½ limon, suyu sıkılmış

1 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış

2 yemek kaşığı ince doğranmış soğan (¼ küçük soğan)


Yöntem


Patatesleri ve fasulyeleri bir tencere kaynar su üzerine yerleştirilmiş bir buhar sepetinde 8 dakika buharda pişirin. Somon filetolarını üstüne yerleştirin ve 6-8 dakika daha veya somon bir çatalla test edildiğinde kolayca pul pul dökülene kadar buharda pişirin.

Bu arada, sos malzemelerini clementine suyuyla birlikte karıştırın. Hemen yiyorsanız, salata yapraklarını iki tabak arasında bölün ve üzerine sıcak patates, fasulye ve clementine dilimleri koyun. Üzerine somon filetolarını yerleştirin, otları serpiştirin ve sosu üzerine kaşıkla yayın. İşe gidiyorsanız, patatesleri, fasulyeleri ve somonu bir gece önceden hazırlayın, ardından salata yapraklarını ayrı tutarak sert, hava geçirmez bir kaba koyun. Salata öğelerini bir araya getirin ve yaprakların solmasını önlemek için yemeden hemen önce  Hazırlayın Afiyet Olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi