Somon ve fasülye gretenli balık Tarifi


 Pesto somon ve fasulye gratenleri


İçindekiler


100 gr bebek ıspanak

3 x 400 gr konserve cannellini fasulyesi, süzülmüş

300 gr çeri domates, ikiye bölünmüş

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limon, kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış

6 yemek kaşığı yumuşak peynir

4 yemek kaşığı pesto

150 gr galeta unu

40 gr parmesan, rendelenmiş

3 yemek kaşığı çam fıstığı

6 somon filetosu, derisi alınmış

huysuz ekmek, servis için (isteğe bağlı)


Hazırlanışı 


Ispanağı altı ayrı fırın tepsisine bölün (bulaşıkların dondurucudan fırına kadar güvenli olduğundan emin olun). Fasulyeleri ve domatesleri kaşıkla üzerine dökün ve yağ ile gezdirin. Üzerine biraz limon kabuğu rendesi serpin ve biraz suyunu sıkın, ardından iyice baharatlayın. Salata yapar gibi her şeyi ellerinizle karıştırın.

Yumuşak peynir ve pestoyu bir kapta, galeta unu, parmesan ve çam fıstığını başka bir kapta karıştırın. Somon filetolarını baharatlayın ve her tabağa bir tane koyun, ardından yumuşak peynir karışımını filetoların üzerine yayın. Peynirli ekmek kırıntılarını somonun üzerine bastırarak dağıtın (biraz sebzeye ve fasulyeye de bulaşırsa sorun olmaz).

Hemen pişirmek istiyorsanız, fırını 200C/180C fan/gaz 6'ya ısıtın ve 20-25 dakika veya somon tamamen pişene ve kırıntıları altın rengi olana kadar pişirin.

Alternatif olarak, tabakların üzerini iyice kapatın ve iki aya kadar dondurun – kapağın üzerine yemeğin adını ve pişirme talimatlarını yazmak iyi bir fikirdir. Donmuş halden pişirmek için üzerini açın ve 200C/180C fan/gazda 30-35 dakika pişirin 6.

İsterseniz, sularını temizlemek için gratenleri biraz huysuz ekmekle servis edin. 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi