Sebzeli ve alevli Daneti
SEBZELİ VE ALELİ DANA ETİ
Dana eti ile pişirilen bir sebze yemeği, sığır etinin vücut tarafından çok kolay emilmesi ve diyet ürünü olarak kabul edilmesi nedeniyle değerini ve faydasını hiçbir zaman kaybetmez.
İçindekiler
Havuç - 2 adet (orta boy)
Arpacık soğanı - 10-12 adet
Petrol - 200 gram (veya başka bir orman)
dana boyun - 500 gram
Sarımsak - 2 diş
maydanoz - 1 demet
Koyu bira - 1,5 su bardağı (veya ale)
Et suyu - 1 su bardağı
Domates salçası - 2 yemek kaşığı
Buğday unu - 1 yemek kaşığı
şeker - 1/2 yemek kaşığı
Gözleme unu - 1 su bardağı
Tereyağı - 100 gram
Su - hamuru seyreltmek için
Yemek pişirmek
2 orta boy havucu soyun ve küçük halkalar halinde kesin, ardından 10-12 arpacık soğanı, 200 gram mantarı soyun, sebzeleri yıkayın ve kurutun (mantarlı arpacık soğanlar çok büyükse dörde bölün). 500 gram dana eti yıkayın ve küçük küpler halinde kesin.
2 diş sarımsağı kabuğundan soyun, ardından bıçağın düz tarafıyla ezin, 1 demet maydanozu yıkayın ve doğrayın (kıyılmış maydanozun bir kısmını kenara ayırın, hamur için ihtiyacınız olacak).
Sosu hazırlamak için: Bir kaseye 1,5 su bardağı bitter bira, 1 su bardağı et suyu, 2 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı buğday unu, 1/2 yemek kaşığı toz şeker, kıyılmış sarımsak ve maydanoz ekleyin, ardından her şeyi iyice karıştırmak.
Sığır eti, doğranmış sebzelerle birlikte bir fırın tepsisine aktarın, ardından hazırlanan sos ile her şeyi üzerine dökün.
Hamuru hazırlamak için: Bir kaba alın, üzerine 1 su bardağı pankek unu, 100 gram yumuşamış tereyağı, maydanoz ve biraz tuz ekleyin, ardından kaseye biraz su ekleyin ve homojen yoğun bir hamur yoğurun.
Bitmiş hamuru bir tabaka halinde açın, ardından kalıbın içindeki tabakayı malzemelerin üzerine koyun (hamur, kenarları hafifçe örtmelidir). Daha sonra formu yemek folyosu ile örtün, önceden 160 derece ısıtılmış fırına koyun ve dana eti yaklaşık 90-120 dakika pişirin. Pişirmenin bitiminden yaklaşık 10-15 dakika önce, yiyecek folyosunu çıkarın - bu, hamurun kızarması için gereklidir.
Bu, sebzeli dana etinin hazırlanmasını tamamlar, masaya ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut