Sebzeli ve alevli Daneti


 SEBZELİ VE ALELİ DANA ETİ

Dana eti ile pişirilen bir sebze yemeği, sığır etinin vücut tarafından çok kolay emilmesi ve diyet ürünü olarak kabul edilmesi nedeniyle değerini ve faydasını hiçbir zaman kaybetmez.


İçindekiler

Havuç - 2 adet (orta boy)

Arpacık soğanı - 10-12 adet

Petrol - 200 gram (veya başka bir orman)

dana boyun - 500 gram

Sarımsak - 2 diş

maydanoz - 1 demet

Koyu bira - 1,5 su bardağı (veya ale)

Et suyu - 1 su bardağı

Domates salçası - 2 yemek kaşığı

Buğday unu - 1 yemek kaşığı

şeker - 1/2 yemek kaşığı

Gözleme unu - 1 su bardağı

Tereyağı - 100 gram

Su - hamuru seyreltmek için

Yemek pişirmek

2 orta boy havucu soyun ve küçük halkalar halinde kesin, ardından 10-12 arpacık soğanı, 200 gram mantarı soyun, sebzeleri yıkayın ve kurutun (mantarlı arpacık soğanlar çok büyükse dörde bölün). 500 gram dana eti yıkayın ve küçük küpler halinde kesin.

2 diş sarımsağı kabuğundan soyun, ardından bıçağın düz tarafıyla ezin, 1 demet maydanozu yıkayın ve doğrayın (kıyılmış maydanozun bir kısmını kenara ayırın, hamur için ihtiyacınız olacak).


Sosu hazırlamak için: Bir kaseye 1,5 su bardağı bitter bira, 1 su bardağı et suyu, 2 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı buğday unu, 1/2 yemek kaşığı toz şeker, kıyılmış sarımsak ve maydanoz ekleyin, ardından her şeyi iyice karıştırmak.

Sığır eti, doğranmış sebzelerle birlikte bir fırın tepsisine aktarın, ardından hazırlanan sos ile her şeyi üzerine dökün.


Hamuru hazırlamak için: Bir kaba alın, üzerine 1 su bardağı pankek unu, 100 gram yumuşamış tereyağı, maydanoz ve biraz tuz ekleyin, ardından kaseye biraz su ekleyin ve homojen yoğun bir hamur yoğurun.

Bitmiş hamuru bir tabaka halinde açın, ardından kalıbın içindeki tabakayı malzemelerin üzerine koyun (hamur, kenarları hafifçe örtmelidir). Daha sonra formu yemek folyosu ile örtün, önceden 160 derece ısıtılmış fırına koyun ve dana eti yaklaşık 90-120 dakika pişirin. Pişirmenin bitiminden yaklaşık 10-15 dakika önce, yiyecek folyosunu çıkarın - bu, hamurun kızarması için gereklidir.

Bu, sebzeli dana etinin hazırlanmasını tamamlar, masaya ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi