Sebzeli kardeşi tarifi
Izgara Karides Kabobs. İçindekiler
2 kilo büyük karides, soyulmuş
2 çay kaşığı taze kekik
1-2 çay kaşığı taze kekik (veya ½ çay kaşığı kurutulmuş)
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak (yaklaşık 3 orta boy diş)
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı İtalyan baharatı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı limon suyu
Tatmak için tuz
İsteğe Bağlı Malzemeler
2 dolmalık biber, büyük parçalar halinde kesilmiş
1 kırmızı soğan, büyük dilimler halinde
1 kabak, büyük dilimlenmiş
1 kabak, büyük dilimlenmiş
Yanmayı önlemek için şişleri kullanmadan önce en az 20 dakika tamamen suya batırın.
Gazlı ızgarayı orta-yüksek ısıya ısıtın. Izgara tavası kullanıyorsanız karideslerin tavaya yapışmasını önlemek için hafifçe püskürtün veya yağlayın.
Orta boy bir kapta kekik, kekik, karabiber, kimyon, sarımsak, biber gevreği, İtalyan baharatı, zeytinyağı ve limon suyunu birleştirin. Bir kenara koyun. Karidesleri geniş bir kaseye ekleyin, tuzlayın, ardından karidesleri baharatlı karışımla marine edin.
Sebzelerin üzerine biraz marine sosu sürün, ardından damak tadınıza göre tuz kullanın.
Karidesleri, karides ve sebzeler arasında geçiş yaparak şişlerin üzerine geçirin. Şişin ön tarafının sebze veya karidesle kaplandığından emin olun.
Şişleri ızgara tavasına veya gazlı ızgaraya yerleştirin.
Sebzeler tamamen pişene kadar her tarafını 2-3 dakika ızgaralayın. Salata, pilav veya kremalı orzo ile sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut