Sarmısaklı mantar tarifi


 Sarımsaklı mantar. Tarifi 

İçindekiler

40 gr tereyağı

500 gr beyaz mantar veya kestane, ikiye veya dörde bölünmüş; veya bütün halde tutulan düğme kestane mantarları

2 diş sarımsak, kıyılmış

büyük bir avuç maydanoz yaprağı, çok ince kıyılmış

Hazırlanışı 

Tereyağını ağır bir tavada veya tavada orta-yüksek ateşte eritin. Tereyağı cızırdamayı bırakıp hafif kahverengiye dönmeye başladığında, mantarları atın ve ısıyı çok yükseğe çevirin. Bolca karabiber ve tuzla baharatlayın ve birkaç dakika rahatsız edilmeden pişmesine izin verin. Mantarlardan hiçbir meyve suyu sızmamalıdır; eğer yaparlarsa, tavanız yeterince sıcak değildir ve meyve sularını aşağı çekmek için ısıyı artırmanız gerekir. Tavayı atın ve her tarafını 4-5 dakika pişirmeye devam edin.

Parlayan ve tamamen pişen mantarlar ile sarımsağı atın ve 2 dakika daha pişirin. Maydanozun çoğunu karıştırın ve 30 saniye daha bırakın. Mantarları doğrudan tavadan garnitür olarak, kızarmış ekmek üzerine veya kalan maydanoz serpiştirerek spagetti ile fırlatarak servis edin. 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi