SALATA CARPAVCİO TARİFİ


 SALATA CARPACCIO

Carpaccio salatası tarifi, 1950'de Giuseppe Cipriani tarafından icat edildi. Salata, doktor tarafından pişmiş et yememesi söylenen bir müşteri için yapıldı.

İçindekiler

dana bonfile - 300 gram

Zeytinyağı - 2 - 3 yemek kaşığı

Tuz - 2 çay kaşığı (taş)

Kara ve beyaz biber karışımı - 2 çay kaşığı

Parmesan peyniri - 50 gram

Limon - 1/2

fesleğen - 2 dal

Roka - 1 küçük demet (taze)

Yemek pişirmek

Dana bonfileyi damarlı filmlerden iyice temizleyin, ardından biraz streç film alın ve temizlenmiş bonfileyi içine sarın. Eti dondurucuya koyun ve yaklaşık 2 saat orada tutun.

İki saat sonra bonfileyi dondurucudan çıkarın, biraz eriyene kadar bekleyin.

Büyük, keskin bir bıçak alın ve dana bonfileyi çok ince dilimler halinde kesmek için kullanın.

Düz bir tabak alın ve altını zeytinyağı ile fırçalayın, ardından içine 3-4 dilim dana eti koyun ve üzerine zeytinyağı dökün (geri kalan porsiyonlarla aynısını yapın), ardından her şeyi beğeninize göre tuz ve karabiber .

Geniş bir elekle rendeleyin ve üzerine parmesanı rendeleyin. Et dilimlerinin üzerine peynir pullarını serpin, ardından limon suyu gezdirin ve roka ve fesleğen yapraklarıyla süsleyin.

Bu, bu salatanın hazırlanmasını tamamlar, masaya bir ikram olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi