SAĞLIKLI MANGO SMOOTHİE TARİFİ
Sağlıklı Mangolu Smoothie Tarifi
4 porsiyon
KALORİ
205
HAZIRLANIŞI
5 dakika dakika
TOPLAM ZAMAN
5 dakika dakika
1 ¾ bardak hafif hindistan cevizi sütü (bir adet 13,6 oz kutu)
½ bardak vanilyalı Yunan yoğurdu
1 muz dondurulmuş
2 bardak dondurulmuş mango
2 yemek kaşığı bal
½ çay kaşığı saf vanilya özü. Talimatlar
Malzemeleri bir Vitamix blenderinin (veya başka bir yüksek güçlü blenderin) kabına listelenen sırayla yerleştirin.
Malzemeleri bıçaklara itmek için tokmağı kullanarak düşük hızda başlayıp yükseğe doğru artırarak karıştırın.
Yüksek hızda 30-60 saniye boyunca veya malzemeler karışana ve karışım pürüzsüz fakat kalın bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Derhal servis yapın! Notlar
*4 porsiyonluk bu tarif için besin değeri hesaplanmıştır.
Mango Smoothie: Malzeme ikameleri
Lite Hindistan cevizi sütü. Daha hafif bir versiyon için badem/hindistan cevizi sütü karışımını kullanabilirsiniz (ve yine de tropik hindistan cevizi aromasını koruyabilirsiniz). Badem sütü, yulaf sütü vb. de kullanılabilir.
Bal Vanilyalı Yunan yoğurdu. Sade Yunan yoğurdu da kullanılabilir; sadece biraz fazladan bal eklemek isteyebilirsiniz.
Dondurulmuş Muz. Yoğun, kremalı smoothieleri seviyorsanız dondurulmuş muz kullanmanızı öneririm. Oda sıcaklığındaki muzlar da kullanılabilir ancak smoothie daha ince olacaktır.
Dondurulmuş Mango. Elinizde taze mango varsa kullanabilirsiniz. Veya taze mango alın, kesin ve sONRA kullanmak üzere dondurun.
Bal. Bu isteğe bağlıdır ancak en iyi lezzet için önerilir. Bu tarifi vegan tutmak için saf akçaağaç şurubu da kullanabilirsiniz.
Vanilya özü. Saf vanilya ekstraktının eklenmesi bu mangolu smoothie tarifini bir sonraki seviyeye taşıyor. Zengin vanilya aroması mangonun lezzetine hayat verir.
Sakla/dondur
Bu mangolu smoothie'yi kapaklı bir cam kavanozda buzdolabında bir gece veya dondurucuda 2 aya kadar saklayabilirsiniz. Buzdolabında yavaşça çözdürün.
Beslenme
Afiyet Olsun Bahri Aykut