ROSİNMAİSES ÇÖREKLERİ
ÜZÜMLÜ ÇÖREKLER (ROSINMAISES)
LATVIAN ÇÖREKLER
Letonya rosinmaizes çörekler çok sıra dışı bir tada sahiptir, ancak hamur tatlılığını yalnızca kuru üzümden alır. Kahvaltıda çörekleri soğuk sütle masaya servis etmek daha iyidir.
İçindekiler
Buğday unu - 2 su bardağı
şeker - 2 çay kaşığı
Tuz - 1 çay kaşığı
Maya - 30 gram (taze)
Süt - 1 bardak
Tereyağı - 50 gram
Kuru üzüm - 100 gram (çekirdekleri çıkarılmış)
Yumurtalar - 1 adet
Yemek pişirmek
Bir elek alın ve 2 su bardağı buğday ununu eleyin, ardından unu 2 çay kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ile karıştırın. 1 su bardağı ılık sütü bir kaseye dökün, 30 gram maya ekleyin ve her şeyi karıştırın, ardından kaseye 50 gram eritilmiş tereyağı ekleyin (tereyağı sıcak olmamalıdır).
Unu maya karışımı ile bir kaseye dökün ve homojen bir hamur yoğurun, ardından hamuru ılık bir yere koyun, yaklaşık 55-60 dakika kabarması için.
100 gram kuru üzümü ayıklayın, durulayın ve üzerine kaynar su dökün ve 25-30 dakika demlenmeye bırakın. Kuru üzümleri biraz sıkın ve bir karıştırıcıda doğrayın, ardından kuru üzümleri hamura ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
Yufka hamurunu 20 eşit parçaya bölüp yuvarlak bezeler yapın.
Bir fırın tepsisi alın, duvarlarını tereyağı ile yağlayın ve çörekler koyun, ardından çörekler yaklaşık 15-20 dakika bekletin ve sarılmamaları için bir havluyla örtün.
Fırını 200 dereceye ısıtın, ardından 1 yumurtayı bir kasede çırpın. Çöreklere çırpılmış yumurta sürün, ardından fırına koyun ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun Bahri Aykut