pırasa püresi üzerinde somon Balığı Tarifi
Pırasa ve bakla püresi ile limon soslu somon
İçindekiler
½ limon, kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış
1 yemek kaşığı süzülmüş kapari
1 yemek kaşığı kolza tohumu yağı, artı 1 çay kaşığı
1 büyük pırasa (yaklaşık 275 gr), dilimlenmiş
200 gr dondurulmuş bebe bakla
2 derisi alınmış yabani somon filetosu
250 gr poşet ıspanak
12 küçük fesleğen yaprağı
170 gr bebek patates (büyükse ikiye bölün), haşlanmış
Yapılışı
Sosu yapmak için limon kabuğu rendesi ve suyunu kapari ve 1 yemek kaşığı yağ ile karıştırın. Pırasayı ve fasulyeyi biraz tuzla yumuşayana kadar 6-8 dakika haşlayın. Oluklu bir kaşıkla kaldırın, bir kenara koyun, ardından ıspanakları 1-2 dakika solumak için tavaya ekleyin.
Bu arada, yapışmaz bir tavada 1 çay kaşığı yağı orta ateşte ısıtın ve somonu derisi alta gelecek şekilde 4 dakika kızartın. Diğer tarafı 2-4 dakika veya tamamen pişene kadar pişirin. Bakladan birkaç kaşık sosa ekleyin, ardından bir el blenderi kullanarak kalan fasulyeleri pırasa ile püre haline getirin ve çok kalınsa bir miktar pişirme suyu ekleyin. Ispanağı iyice süzün ve tabaklara paylaştırın, püreyi kaşıkla üzerine koyun ve somonla süsleyin. Sosu üzerine gezdirin, fesleğen serpin ve patateslerle servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut