PORTAKALLI KEK TARİFİ
Şimdiye Kadarki En İyi Portakallı Kek. İçindekiler
1 ¾ bardak çok amaçlı un
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker Ben ince şeker kullandım
½ bardak süt
½ su bardağı portakal suyu
¼ bardak sıvı yağ
¼ su bardağı eritilmiş tuzsuz tereyağı
3 orta boy yumurta
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya. Talimatlar
Fırını 350F / 180C'ye önceden ısıtın. 9 x 5 inçlik somun tavasını parşömen kağıdıyla yağlayın veya bir kenara koyun.
Bir kenara bırakılan un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
Farklı bir kapta eritilmiş tereyağını, yağı, şekeri ekleyin ve iyice birleşene kadar çırpın.
Her yumurtayı ekledikten sonra karışımı çırparak yumurtaları birer birer ekleyin.
Sütü ekleyip çırpın, ardından portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip bir dakika çırpın.
Kuru malzemeleri ıslak karışıma ekleyin ve birkaç saniye yavaşça karıştırın. Hamurda küçük topaklanmalar görebilirsiniz, lütfen dikkate almayın ancak hamuru fazla karıştırmayın. Kek piştikten sonra topaklar eriyecek ve kekin içinde görünmeyecektir. Daha önceden hazırlanmış olan fırın tepsisine portakallı kek hamurunu dökün.
Hamuru 40 ila 45 dakika veya altın rengini alana ve pastanın ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Tavada parşömen kağıdı kullandıysanız, pastayı parşömen kağıdının her iki tarafından da kalıptan çıkarın ve 10 dakika boyunca bir soğutma rafının üzerinde bekletin, ardından pastayı parşömen kağıdından çıkarın ve soğumaya bırakın. rafı tamamen soğumaya bırakın.
Parşömen kağıdı kullanmıyorsanız, tavayı fırından çıkarın ve bir soğutma rafına aktarın, 7 dakika sonra pastayı tavadan çıkarın ve tamamen soğuması için soğutma rafının üzerine yerleştirin. Notlar
Lütfen 30 dakika piştikten sonra pastayı yakından takip edin. Fırınınızın durumuna göre kekin pişme süresi daha az veya daha uzun olabilir.
Kekin eşit şekilde pişmesi için malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.
Taze portakal suyu kullanın.
Afiyet olsun Bahri Aykut