Portakallı avakadolu Kino salatası
Portakal, Avokado ve Kinoa Salatası.
HAZIRLIK ZAMANI
5 dakika
TOPLAM ZAMAN
20 dakika
KALORİ
293
SERVİS
4 Kişilik salata.
İÇİNDEKİLER
Kinoa
½ bardak pişmemiş kinoa
¼ çay kaşığı tuz
2 portakal
1 dal biberiye**
Pansuman
1 portakal suyu ve kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı bal
Tatmak için tuz
salata
4 bardak marul veya diğer yeşillikler
1 avokado
1 portakal dilimlenmiş veya dilimlenmiş
¼ kırmızı soğan veya 1 küçük arpacık soğanı veya 2 yeşil soğan.
YAPILIŞI
Kinoayı başlat
Bir ölçüm kabına 2 portakal sıkın, 1 bardak dolusu oluncaya kadar su ekleyin. Kinoa ile birlikte bir tavaya ekleyin. 1 biberiye dalını veya en sevdiğiniz baharattan bir tutam (veya iki tane) atın.
Kaynamaya bırakın, ardından 10 dakika pişirin. Isıyı kapatın ve yumuşayana kadar 5 dakika daha bekletin. Çatalla kabartın. **Daha uzun veya daha kısa sürede pişmesi gerekiyorsa paketinizin üzerindeki pişirme talimatlarını okuyun.
Giyinmeyi yap
Kinoa pişerken portakallardan birinin kabuğunu rendeleyin ve suyunu ölçüm kabına sıkın. Bal ekleyin ve yağda çırpın. Tadına tuz ekleyin.
Bitirin ve servis yapın
Soğanı, avokadoyu ve kalan son portakalı dilimleyin.
Salata yeşilliklerini bir kaseye koyun ve eşit şekilde kaplanmaları için sosun ½'sini karıştırın.
Kaseye kinoa, soğan, avokado ve portakal ekleyin. Diğer mazemeleride ekleyin servise hazır
afiyet olsun Bahri Aykut