Portakallı avakadolu Kino salatası

 


Portakal, Avokado ve Kinoa Salatası. 

HAZIRLIK ZAMANI

5 dakika

TOPLAM ZAMAN

20 dakika

KALORİ

293

SERVİS

4 Kişilik salata. 


İÇİNDEKİLER

  

Kinoa

½ bardak pişmemiş kinoa

¼ çay kaşığı tuz

2 portakal

1 dal biberiye**

Pansuman

1 portakal suyu ve kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı bal

Tatmak için tuz

salata

4 bardak marul veya diğer yeşillikler

1 avokado

1 portakal dilimlenmiş veya dilimlenmiş

¼ kırmızı soğan veya 1 küçük arpacık soğanı veya 2 yeşil soğan. 


YAPILIŞI 


Kinoayı başlat

Bir ölçüm kabına 2 portakal sıkın, 1 bardak dolusu oluncaya kadar su ekleyin. Kinoa ile birlikte bir tavaya ekleyin. 1 biberiye dalını veya en sevdiğiniz baharattan bir tutam (veya iki tane) atın.

Kaynamaya bırakın, ardından 10 dakika pişirin. Isıyı kapatın ve yumuşayana kadar 5 dakika daha bekletin. Çatalla kabartın. **Daha uzun veya daha kısa sürede pişmesi gerekiyorsa paketinizin üzerindeki pişirme talimatlarını okuyun.

Giyinmeyi yap

Kinoa pişerken portakallardan birinin kabuğunu rendeleyin ve suyunu ölçüm kabına sıkın. Bal ekleyin ve yağda çırpın. Tadına tuz ekleyin.

Bitirin ve servis yapın

Soğanı, avokadoyu ve kalan son portakalı dilimleyin.

Salata yeşilliklerini bir kaseye koyun ve eşit şekilde kaplanmaları için sosun ½'sini karıştırın.

Kaseye kinoa, soğan, avokado ve portakal ekleyin. Diğer mazemeleride ekleyin servise hazır 

afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi