PİSTO MANÇO
PİSTO MANÇO
Jambonlu Sebzeler
Pisto Manchego, adını ilk hazırlandığı bölgenin adından almıştır. Bu bölge İspanya'nın orta kesiminde yer alır ve La Mancha olarak adlandırılır.
İçindekiler
Ampul - 2 adet (orta)
Sarımsak - 4 diş
Jambon - 150 gram
Zeytinyağı - 5 yemek kaşığı
Patlıcan - 2 adet (orta boy), kabak ile değiştirilebilir
Tatlı biber - 2 adet (kırmızı, büyük)
Domates - 5 adet (büyük)
maydanoz - 1 demet
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Yumurtalar - 4 adet
Yemek pişirmek
Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Jambonu bir kesme tahtası üzerine koyun ve küçük küpler halinde kesin. Derin dipli bir tava alın, içine zeytinyağı dökün ve ateşe verin. Doğranmış sebzeleri jambonla birlikte kızgın yağa koyun ve hafif bir altın rengi görünene kadar her şeyi kızartın.
Patlıcan veya kabağı biberle akan suda yıkayın. Biberin tüm çekirdeklerini çıkarın, ardından tüm sebzeleri orta boy parçalar halinde kesin ve jambonu kızarttığınız tavaya koyun. Tavayı orta ateşe getirin ve yaklaşık 10 ila 12 dakika pişirin.
Sonra domatesleri yıkayın ve küçük küpler halinde kesin, ardından maydanozu yıkayın, üzerindeki tüm suyu silkeleyin ve çok ince doğrayın.
Doğranmış domatesleri patlıcan ve jambonla birlikte bir tavaya koyun, ardından üzerine doğranmış otlar, tuz ve karabiber serpin ve her şeyi beğeninize göre 10-12 dakika daha pişirin.
Yumurtaları sert bir şekilde kaynatın, ardından kabuklarını çıkarın ve daireler halinde kesin, yemeği süslemek için bunlara ihtiyaç vardır.
Bitmiş manchego pisto'yu tabaklara yerleştirin ve bitmiş yemeği masaya servis edebilirsiniz, sadece yumurta halkalarıyla önceden süsleyin (bu yemeği soğuk olarak da servis edebilirsiniz). Afiyet olsun Bahri Aykut