PİSİ BALIĞI SUFLESİ
PİSİ BALIĞI SUFLESİ
FRANSIZCA FLICE
Pisi balığı ile hazır peynirli sufle pişirildikten hemen sonra servis edilmelidir, aksi takdirde 25-30 dakika sonra batar ve çok gür olmaz.
İçindekiler
Pisi balığı - 4 fileto
Tuz - tatmak
Beyaz biber - tatmak (öğütülmüş)
Limon suyu - 2 yemek kaşığı
Tereyağı - 3 yemek kaşığı
Yumurta akı - 6 adet (çiğ)
Sert peynir - 150 gram
Yumurta sarısı - 4 adet (çiğ)
Yemek pişirmek
Pisi balığı filetosunu yıkayın ve kurutun, ardından tuzlayın ve karabiber serpin, üzerine limon suyu serpin ve dikkatlice bir tüp haline getirin (tüp açılmaması için bir pişirme ipi ile sabitleyin).
Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyup kızdırın ve filetoları yağda kızartın. Bitmiş tüpleri bir tabağa aktarın ve mutfak ipliğini onlardan çıkarın.
Bir kase alın, içine 6 yumurta akı ekleyin, ardından güçlü bir köpük haline getirin, ardından ince bir elek ile rendeleyin ve üzerine 150 gram sert peynir rendeleyin. Bir kase alın, 4 yumurta sarısı, peynir ekleyin ve pürüzsüz olana kadar her şeyi iyice karıştırın, ardından elde edilen karışımı protein köpüğü ile karıştırın.
Bir fırın tepsisi alın, yüzeyini tereyağı ile yağlayın, ardından balık tüplerini tabana koyun ve yumurta-peynir kütlesini tüplerin üzerine yerleştirin.
Fırını 200-220 dereceye ısıtın, kalıbı içine yerleştirin ve sufleyi yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bu, peynirli suflede pisi balığı hazırlığını tamamlar, masaya bir ikram olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut