PİRİNÇLİ KURNİK


 PİRİNÇLİ KURNİK

Pilavlı Kurnik, bize Rus mutfağından gelen harika lezzetli bir turta.

İçindekiler

Test için:

Yumurtalar - 2 adet

Tereyağı - 100 gram

Ekşi krema - 1 su bardağı

Buğday unu - 3 su bardağı

Tuz - 1 çay kaşığı

Doldurmak için:

Tavuk - 1 adet (orta boy)

krema - 1/4 su bardağı

Küçük hindistan cevizi - 1 tutam

Maydanoz - 3 dal

Limon - 1/4 adet

Pirinç - 1 su bardağı

Su - 6 bardak

yeşillikler - 1 demet

Yumurtalar - 5 adet

Tereyağı - 1 yemek kaşığı

Mantarlar - 1/2 su bardağı (beyaz)

Ekşi krema - 2 yemek kaşığı

Yemek pişirmek

Bir tencereye 2 adet yumurta kırın, 100 gram yumuşamış tereyağı, 1 su bardağı ekşi krema, 3 su bardağı buğday unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip homojen bir hamur yoğurun.

Dolguyu hazırlamak için: tavuk karkasını tavaya indirin, suyla doldurun, tuzlayın ve yumuşayana kadar kaynatın, ardından tavuğu et suyundan çıkarın ve soğutun. Göğsü karkastan ayırın ve küçük dilimler halinde kesin, ardından kalan eti kemiklerden ayırın ve küçük parçalar halinde kesin.

Küçük bir tencereye 1/4 su bardağı tavuk suyu, 1/4 su bardağı krema ve 1 tutam muskat ekleyin, ardından tencereyi ateşe koyun ve sıvı miktarı 2 kat azalana kadar karışımı azaltın. Soslu tencereye kıyılmış maydanoz, birkaç damla limon suyu, tavuk eti ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.


1 bardak pirinci durulayın, tuzlu suyla bir tencereye aktarın ve yarı pişene kadar kaynatın (pirinç yaklaşık 3-5 dakika kaynatılır), ardından pirinci bir kevgir içine atın ve soğuk akan suda durulayın. Yıkanmış pirinci bir tencereye koyun, üzerine 3 bardak tavuk suyu dökün ve 1 demet ot ekleyin, ardından tencereyi ateşe koyun ve pirinci yaklaşık 5-7 dakika pişirin (kaynama anından itibaren süreyi kontrol edin) .

5 yumurtayı tuzlu suda kaynatın (yumurtalar katı kaynatılmalıdır), ardından kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırın ve üzerine 1/2 su bardağı porcini mantarını kavurun, ardından tavaya 2 yemek kaşığı ekşi krema ekleyin ve mantarları birkaç dakika daha pişirin.

Hazırlanan hamurdan 3/4 ayırın, ardından bu kısmı 0,5 santimetre kalınlığında yuvarlak bir tabaka halinde yuvarlayın. Katmanı bir fırın tepsisine yerleştirin, pirincin yarısını ortasına koyun (pirinç kenarlara gelmemelidir) ve düzeltin, ardından doğranmış yumurtaların yarısını, tavuk etinin yarısını ve mantarları pirincin üzerine koyun, ardından tekrar pirinç, yumurta, tavuk ve mantar tabakası, ardından her şeyi dikkatlice düzleştirin.

Kalan hamuru bir tabaka halinde açın ve dolguyu bununla örtün, ardından hamurun kenarlarını dikkatlice kapatın. Tavuğun ortasında küçük bir delik oluşturun, buharın çıkması için gereklidir (dilerseniz turtanın yüzeyini hamur parçalarıyla süsleyebilirsiniz), ardından tüm yüzeyi çırpılmış bir yumurta ile fırçalayın.

Fırını 220-240 dereceye ısıtın, üzerine bir fırın tepsisi yerleştirin ve tavuğu kızarana kadar (20-25 dakika) pişirin. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi