PİCCADILLY SALATA TARİFİ
PICCADILLY SALATA TARİFİ
İNGİLİZCE PICADILLY
İngiliz Piccadilly Salatasını tatlandırmak için üzerine sarımsaklı kruton ekleyebilirsiniz. Bu tür krutonları hazırlamak için aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:
Bir tavada biraz bitkisel yağı ısıtın, ardından üzerinde küçük parçalar halinde kesilmiş 2-3 diş sarımsağı kızartın. Sarımsak hafif kahverengiye döndüğünde, tavadan çıkarın. Çavdar ekmeğini küçük küpler halinde kesin, ardından kalan sarımsaklı yağda kızartın, ardından tost ekmeğine biraz limon suyu ve biraz tuz serpin.
İçindekiler
Patates - 500 gram
Kırmızı soğan - 2 adet (orta boy)
Hamsi - 100-150 gram (fileto)
maydanoz - 1 demet
Zeytinyağı - 3 yemek kaşığı
Sofra sirkesi - 1 yemek kaşığı (%33)
Hardal - 1 çay kaşığı (tahıllarla birlikte)
Tuz - tatmak
Yemek pişirmek
500 gram orta boy patatesi kabuklarında haşlayın (pişene kadar patatesler yaklaşık 25 dakika haşlanır), sonra soğutun, soyun ve yuvarlak kalın dilimler halinde kesin.
2 kırmızı soğanı soyun, ardından ince yarım halkalar halinde kesin. 100-150 gram hamsi filetoyu bir tahtaya alıp orta boy dilimler halinde kesin, ardından 1 demet maydanozu yıkayıp doğrayın.
Sosu hazırlamak için: Bir kase alın, üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı hardal ve biraz tuz ekleyin, ardından her şeyi iyice karıştırın.
Bir salata kasesi alın, içine bir kat patates koyun, patateslerin üzerine bir kat soğan ve bir kat hamsi koyun, ardından hazırlanan sosla her şeyi dökün ve piccadilly'yi masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut