Peynirli Soğanlık iş tarifi


 Peynir & soğan kiş 


İçindekiler


1 yemek kaşığı zeytinyağı, artı teneke için ekstra

sade un, üzerine serpmek için

320g paket hazır haddelenmiş kısa hamur işi

1 beyaz soğan, ince kıyılmış

büyük bir demet taze soğan, ince dilimlenmiş

4 yumurta artı 1 yumurta sarısı

250ml tam yağlı süt

küçük bir demet frenk soğanı, ince kıyılmış

150 gr olgun çedar, rendelenmiş

yeşil salata (isteğe bağlı)

Yapılışı 


23 cm'lik gevşek tabanlı, yivli bir tart kalıbını bir pasta fırçasıyla hafifçe yağlayın . Temiz bir çalışma yüzeyine hafifçe un serpin ve hamuru üzerine yayın. Hamuru tart kalıbından daha büyük olacak şekilde açın. Hamuru yavaşça kalıba koyun ve dikkatlice tabana ve yanlara bastırın. Kalayın kenarlarında herhangi bir çıkıntı bırakın. 30 dk buzdolabında dinlendirin.

Bu arada, yağı bir tavada düşük-orta ateşte ısıtın. Soğanı büyük bir tutam tuzla karıştırın ve yumuşayana kadar 15 dakika hafifçe kızartın. Taze soğanları ekleyin ve hafifçe yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin. Bir tabağa aktarın ve biraz soğumaya bırakın.

Fırını 200C/180C fan/gaza ısıtın 6. Bir parşömen kağıdını buruşturun ve kalıbı kenarlarından taşacak şekilde hizalayın. Fasulyeleri kalıbın kenarlarına kadar doldurun. 15-20 dakika pişirin. Fasulyeleri ve parşömeni çıkarın ve hafifçe altın sarısı ve dokunuşta kumlu olana kadar 5-10 dakika daha pişirin. Hamur kabardıysa, soğuk, metal bir kaşık kullanarak hafifçe bastırın. Biraz soğuduktan sonra pastanın kenarlarını kesin.

Hamur pişerken bir kapta yumurta, yumurta sarısı, süt ve frenk soğanı çırpın . Tuz ve karabiberle iyice tatlandırın.

Fırın sıcaklığını 180C/160C'ye düşürün fan/gaz 4. Tart kalıbını bir fırın tepsisine yerleştirin ve soğanları tabanın üzerine eşit şekilde yayın. Rendelenmiş kaşarın çoğunu üzerine serpin ve yumurtalı karışımın üzerine dökün. Peynirin geri kalanını üstüne koyun ve 25-30 dakika sertleşene ve hafif altın rengi olana kadar pişirin; ortada çok hafif bir sallanma olmalıdır. Dilimlemeden önce çıkarın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın. İsterseniz çıtır yeşil salata ile birlikte sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi