PEYNİRLİ SARIMSAKLI PONÇİK
PEYNİRLİ SARIMSAK PONÇİK
İÇİNDEKİLER
¼ bardak tuzsuz tereyağı, eritilmiş
3 diş sarımsak, kıyılmış
½ çay kaşığı kurutulmuş kekik
½ çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
¼ çay kaşığı tuz
1 16 onsluk tüp soğutmalı ayran bisküvi
48 adet taze mozarella incisi, süzülmüş*
¼ bardak taze rendelenmiş parmesan
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz yaprağı.
YAPILIŞI
Fırını önceden 425 derece F'ye ısıtın. 24 fincanlık mini muffin kalıbını hafifçe yağlayın veya yapışmaz spreyle kaplayın.
Küçük bir kapta tereyağı, sarımsak, kekik, fesleğen ve tuzu birlikte çırpın; bir kenara koyun.
8 bisküvinin her birini ikiye bölerek 16 parça elde edin. Her seferinde bir tane çalışarak, her parçayı yaklaşık 1/4 inç kalınlığa kadar düzleştirmek için bir oklava kullanın. Bir top haline getirmeden önce her bisküvi parçasının ortasına 3 mozzarella incisi ekleyin.
Hazırlanan muffin kalıbına yerleştirin ve her topun üzerine tereyağı karışımının yarısını sürün; Parmesan serpin. Fırına koyun ve altın kahverengi olana kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
Hemen servis yapın, üzerine kalan tereyağı karışımını sürün ve istenirse maydanozla süsleyin. Afiyet olsun Bahri Aykut