Peynir ve Pesto karışımı Börek Tarifi
Peynir ve pesto karışımı.
İçindekiler
450g güçlü beyaz ekmek unu, artı biraz tozlamak için
7g poşet hızlı etkili kuru maya
1 tatlı kaşığı altın pudra şekeri
2 yemek kaşığı zeytinyağı, artı bir çiseleme
150g küvet taze pesto
240g yarı kurutulmuş domates, süzülmüş ve kabaca doğranmış
100 gr rendelenmiş mozzarella (hazır rendelenmiş, tazesinden daha kuru olduğu için bunun için en iyisidir)
50g Parmesan (veya vejeteryan alternatifi), rendelenmiş
bir avuç fesleğen yaprağı.
Yapılışı
Un, maya, şeker ve 1 1/2 çay kaşığı ince tuzu büyük bir karıştırma kabında veya bir masa üstü mikserin kasesinde birleştirin. 300ml ılık su ölçün ve kabaca 280ml unu zeytinyağı ile birlikte ekleyin ve malzemeler bir hamur gibi topaklanmaya başlayana kadar karıştırmaya başlayın. Hamur biraz kuru görünüyorsa kalan suyu ekleyin. Karıştırıldıktan sonra, çalışma yüzeyinizde elle 10 dakika veya bir mikserde orta devirde 5 dakika yoğurun. Hamur yumuşak, esnek ve esnek olduğunda hazırdır. Kaseyi temizleyin, biraz yağ gezdirin, ardından hamuru tekrar içeri sokun, ters çevirin ve kasenin kenarlarını yağla kaplayın. Biraz yağlı streç filmle kaplayın ve boyutunun iki katına çıkması için ılık bir yerde bekletin - bu, sıcaklığa bağlı olarak 1-3 saat sürecektir.
Bir fırın tepsisini parşömenle kaplayın. Hamuru açın ve yumruğunuzla birkaç kez vurarak tüm hava kabarcıklarını söndürün. Unlu bir çalışma yüzeyine boşaltın ve yapışkansa üstünü de biraz unlayın. Hamuru yaklaşık 40x30 cm'lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Pestoyu hamurun üzerine yayın, ardından domatesleri, hem peynirleri hem de fesleğeni serpin. Hamuru uzun kenarlarından birinden uzun bir sosis haline getirin.
Hamuru 12 eşit parçaya kesmek için keskin bir bıçak kullanın. Kesilmiş tarafı yukarı gelecek şekilde 3'e 4 şeklinde fırın tepsisine yerleştirin, her rulonun açık ucunun düzenlemenin ortasına doğru sıkıştığından emin olun - bu, pişirme sırasında ruloların açılmasını önleyecektir. Her rulo arasında biraz boşluk bırakın çünkü büyüyecekler ve kanıtlandıkça dokunacaklar. Yağlı streç film ile gevşek bir şekilde kapatın ve tekrar neredeyse iki katına çıkana kadar 30 dakika – 1 saat kabarmaya bırakın. Fırını 200C/180C fan/gaza ısıtın 6.
Ekmeğin üzeri kızarınca üzerini kapatın. Fırının orta rafında 35-40 dakika altın rengi kahverengi olana ve ortası kuru ve hamursu olmayana kadar pişirin. Ocaktan alıp en az 10 dakika soğumaya bırakın. Afiyet olsun Bahri Aykut