PATLICAN PİZASI TARİFİ


 İçindekiler


 1 büyük patlıcan

1 Yemek kaşığı zeytinyağı

1/2-1 su bardağı şeker ilavesiz pizza sosu*

2 diş sarımsak, kıyılmış

 1/2 sarı soğan, dilimlenmiş

 1 su bardağı taze bebek ıspanak

deniz tuzu, tatmak için

tatmak için toz biber

3/4 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

¼ bardak doğranmış taze kekik

isteğe bağlı olarak ezilmiş kırmızı biber. Talimatlar


Ön ısıtma: Fırını 400°F'ye önceden ısıtın.

Patlıcanı kesin: Patlıcanı uzunlamasına, yaklaşık 1/4-1/3 inç kalınlığında dilimleyin. Patlıcan dilimlerinin her iki tarafına fırçayla veya biraz zeytinyağı sürün ve parşömen kağıdı veya fırın taşıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Fırında 7-10 dakika veya patlıcan ısınıp pişmeye başlayana kadar bekletin. Sote: Bu arada bir tava alın, 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve sarımsak ve soğanı yumuşayana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavaya pizza sosunu ve ıspanağı ekleyin ve karışım ısınıp ıspanaklar sönene kadar 1-2 dakika daha pişirin.

Malzemelerin eklenmesi: Patlıcan dilimlerini fırından çıkarın, her birinin üzerine soğan ve ıspanak karışımını ekleyin. Peynir ve doğranmış kekik serpin. Yaklaşık 5 dakika veya peynir eriyene kadar fırına koyun.

Servis yapın: Hemen biraz daha taze kekik ve ezilmiş kırmızı biberle servis yapın.     Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi