PATLICAN PİZASI TARİFİ
İçindekiler
1 büyük patlıcan
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
1/2-1 su bardağı şeker ilavesiz pizza sosu*
2 diş sarımsak, kıyılmış
1/2 sarı soğan, dilimlenmiş
1 su bardağı taze bebek ıspanak
deniz tuzu, tatmak için
tatmak için toz biber
3/4 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
¼ bardak doğranmış taze kekik
isteğe bağlı olarak ezilmiş kırmızı biber. Talimatlar
Ön ısıtma: Fırını 400°F'ye önceden ısıtın.
Patlıcanı kesin: Patlıcanı uzunlamasına, yaklaşık 1/4-1/3 inç kalınlığında dilimleyin. Patlıcan dilimlerinin her iki tarafına fırçayla veya biraz zeytinyağı sürün ve parşömen kağıdı veya fırın taşıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Fırında 7-10 dakika veya patlıcan ısınıp pişmeye başlayana kadar bekletin. Sote: Bu arada bir tava alın, 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve sarımsak ve soğanı yumuşayana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavaya pizza sosunu ve ıspanağı ekleyin ve karışım ısınıp ıspanaklar sönene kadar 1-2 dakika daha pişirin.
Malzemelerin eklenmesi: Patlıcan dilimlerini fırından çıkarın, her birinin üzerine soğan ve ıspanak karışımını ekleyin. Peynir ve doğranmış kekik serpin. Yaklaşık 5 dakika veya peynir eriyene kadar fırına koyun.
Servis yapın: Hemen biraz daha taze kekik ve ezilmiş kırmızı biberle servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut