Patlıcan böreği tarifi özel
peynir dolgulu patlıcan
Patlıcanlardaki tüm acıları gidermek için, yaklaşık 10 dakika tuzlu suda beklettiğinizden emin olun. Yine de acıdan tamamen kurtulmayı başaramadıysanız, patlıcanları kızarttığınız anda üzerlerine bir tutam toz şeker serpin.
İçindekiler
patlıcan - 1 kilogram
Zeytinyağı - 6 yemek kaşığı
Buğday unu - 1 su bardağı
dereotu - 1 demet
Yumurtalar - 3 adet
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Ekmek kırıntıları - kızartmak için
Edam peyniri - 100 gram
Beyaz peynir - 200 gram
Yemek pişirmek
Patlıcanları akan suda yıkayın, ardından kuyruklarını kesin ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Bir tava alın, içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve ateşe verin. Patlıcan dilimlerini kızgın yağa koyun ve hafif altın rengi görünene kadar her taraftan kızartın.
Başka bir tava alın, içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün, ardından unu koyun ve tavayı ateşe koyun. Unu altın rengi olana kadar kavurun (unu sürekli karıştırmayı unutmayın). Dereotunu yıkayıp suyunu süzün ve ince ince kıyın.
Edam peynirini kaba bir rende ile öğütün, ardından peyniri bir kaseye koyun. 2 yumurtayı peynirli bir kaseye bölün, ardından kıyılmış dereotu ve kıyılmış Beyaz peynir, tuz ve karabiberi koyun ve iyice karıştırın.
Başka bir kase alın ve içinde bir yumurta çırpın.
Bir çay kaşığı alın ve dolguyu patlıcan diliminin kenarına koymak için kullanın, ardından patlıcanı rulo haline getirin (aynısını patlıcanın geri kalanıyla yapın). Unu bir kaseye koyun ve her patlıcanı içine yuvarlayın, ardından patlıcanları çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa ve tekrar çırpılmış yumurtaya daldırın.
Tavayı ateşe koyun, kalan zeytinyağını içine dökün ve ateşe verin. Patlıcanları kızgın yağa koyun ve çıtır bir kabuk oluşana kadar kızartın.
Kızaran patlıcanları fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alıp servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut